Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

U NOVOM SADU POČELO SUĐENJE DARIJANU MUSIĆU (26) ZA UBISTVO MANEKENKE

„Vladislava je za
mene još živa“

Autor: Nikola N. Travica | 11.05.2013 - 16:04:00h | Komentara: 0

„Vladislavu ne doživljavam mrtvom. Život mi ne treba bez nje. Nezamislivo mi je da je ona mrtva, a da sam ja živ. Ona mi je bila jedina devojka u životu i dalje prema njoj gajim emocije. Sve ovo što mi se događa doživljavam kao noćnu moru. Nemoguće je kod te vrste vezanosti da ne osećam da nje više nema. Vezani smo emotivno, fizički i duhovno”, rekao je Darijan Musić (26), optužen za brutalno ubistvo manekenke Vladislave Červenko (25).

Darijan Musić

Darijan Musić i Vladislava Červenko | Foto: facebook

 

Drogirao sam se i pio i ne mogu da tvrdim da sam
je ubio. Udario sam joj šamar. Pukao mi je film, nešto sam šutnuo, posle sam nekome davao veštačko disanje, tvrdi optuženi za ubistvo Vladislave Červenko (25)

Musić je na početku suđenja rekao da nije siguran da li je počinio zločin, naglašavajući da boluje od dijabetesa i da je poslednjih godina često koristio alkohol i drogu.

- Volela je mangupe, a ja sam bio odličan đak, vrhunski sportista. Želeo sam da popunim tu prazninu, zbog čega sam i počeo da uzimam steroide, kao i da se tetoviram. Počeo sam i drogu da uzimam. Kada sam bio našmrkan, osećao sam se kao alfa mužjak, što je Vladislava volela - kaže Darijan, dodajući da ga je „posebno zabolelo“ to što mu je devojka priznala prevaru dok je on bio u pritvoru.

Darijan Musić

 

„Mama” na grudima
Optuženi je rekao da je mnogo novca uložio u Vladislavin izgled, kao i da joj je mnogo pažnje poklanjao kupujući joj razne poklone. Pored devojke, jedina osoba za koju je vezan jeste njegova majka, zbog čega je na desnoj ruci istetovirao Vladislavine dve slike, dok je na grudima istetovirao srce u kome piše „mama“.

- Na osnovu mog sećanja, ne mogu da tvrdim da sam počinio ubistvo, ali sam video medijsku golgotu i papire od suda koji tvrde da sam upravo to učinio.
Redovno sam uzimao alkohol u velikim količinama. Intenzivno sam uzimao kokain, metilfenidat, a marihuanu sam uzimao u svrhu lečenja od depresije koja je nastajala posle prestanka dejstva kokaina. Herion sam probao mešajući ga sa kokainom - kazao je Musić i dodao da su u njegovom sećanju nedelja i ponedeljak spojeni jer je u nedelju popio flašu tekile, nekoliko tableta i pošmrkao kokain. U to vreme je imao dnevnu dozu od oko jednog grama kokaina.

Darjan Musić

Darjan Musića policija izvodi iz suda u Novom Sadu | Foto: Nikola Travica

- Dok sam tražio vlažne maramice u Vladislavinoj torbi, našao sam antibebi pilule. Pitao sam je šta je to. Tada je došlo do svađe. Udario sam joj šamar ili dva. Otišli smo na večeru. Po povratku u stan, rekla mi je zbog koga koristi te pilule. Pukao mi je film i ja sam nešto šutnuo, nakon čega sam nekome davao veštačko disanje - opisao je Darijan, dodajući da mu se brkaju slike kome je davao veštačko disanje.

Nakon svega se samo seća da je bio na autobuskoj stanici u Raškoj, odakle je otišao u jedan kafić, gde je koristio bežični internet. Na svom „fejsbuk“ nalogu je video mnoštvo ostavljenih poruka da će ga zaklati i silovati, nakon čega se nakačio na Vladislavin profil, gde je video poruku „počivaj u miru“. Tada je shvatio da mu je devojka mrtva i da je on kriv. Poželeo je da se ubije, jer kako je rekao, život bez nje mu ne treba.

Optužnica Musića tereti da je ubio Vladislavu tako što joj je zadao oko 50 udaraca pesnicama i metalnom šipkom, nakon čega je ona umrla od unutrašnjeg krvarenja. On je nakon ubistva pobegao, a uhvaćen je posle nekoliko dana u Kosovskoj Mitrovici, odakle je prebačen u Novi Sad.

Sestra: On je običan lažov
Sudnica na drugom spratu novosadske Palate pravde bila je premala da primi sve zainteresovane, zbog čega su mnogi morali da ostanu ispred vrata. Darijanova majka Borka, kao i članovi porodice Červenko, nisu mogli da prisustvuju suđenju jer su predloženi u svojstvu svedoka.

Vladislava Červenko

Vladislava Červenko sa sestrom Sanjom

- On je običan lažov. Odličan je narator. Sve što kaže su samo obične laži - rekla je vidno potresena Vladislavina sestra Tanja, koja je zajedno sa ocem Edmundom završetak suđenja dočekala ispred ulaza u sud.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP