Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PROŠIRENJE

Vlasnici "Prve" televizije ušli na tržište Rumunije!

Autor: | 24.12.2013 - 17:58:00h | Komentara: 0

Antena Grupa, vodeća medijska grupacija u Jugoistočnoj Evropi ušla je na tržište Rumunije akvizicijom Kiss TV od nemačkog Prozibena (ProSiebenSat.1).

Teodor Kirijaku

Teodor Kirijaku: Vlasnik i gen. direktor Antena Grupe

Pored Kiss TV koji je najpopularniji muzički TV kanal u Rumuniji, Antena je od nemačke medijske grupacije preuzela i četiri radio stanice: Kiss FM, Magic FM, One FM and Rock FM.

Nakon uspeha Antene sa Prvom Srpskom Televizijom u Srbiji i televizijama u Crnoj Gori i Sloveniji - Prva Montenegro i Planet TV, ova investicija predstavlja još jedan u nizu poslovnih poduhvata Antena Grupe u cilju širenja poslovanja na nova tržišta Jugoistočne Evrope.
"Veoma smo zadovoljni činjenicom da je Antena postala vlasnik vodećih medija u jednoj od ključnih zemalja regiona. Očekujemo dalji rast njihovog poslovanja na čemu ćemo zajedno raditi sa menadžmentom. Ovim potezom smo ušli na tržište Rumunije, a naš strateški cilj je dalja ekspanzija u Jugoistočnoj Evropi." , izjavio je vlasnik i generalni direktor Antena Grupe Teodor M. Kirijaku.
O Antena Grupi:

Medijske operacije Antena Grupe u regionu jugoistočne Evope obuhvataju Prvu Srpsku Televiziju, Prvu TV u Crnoj Gori i Planet TV u Sloveniji.
Nakon akvizicije Fox TV u Srbiji, Antena Grupa je rebrendirala televiziju i transformisala je u lidera na tržištu. 2011. godine Antenna je brend “Prva” proširila na Crnu Goru kupovinom Pro TV kanala i radio stanice, da bi za kratko vreme Prva Montenegro postala drugi po gledanosti kanal u toj zemlji.
Ove godine je Antena Grupa u Sloveniji ostvarila strateško partnerstvo sa Telekomom Slovenije u cilju razvijanja komercijalne televizije Planet TV, koja je za šest meseci od preuzimanja udvostručila broj gledalaca.
Antena Grupa je u u privatnom vlasništvu porodice Kirijaku, u čijem poslovanju značajan deo zauzima I transport nafte I derivata na globalnom nivou.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP