Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OJADILI 52 PUTNIKA!

Vlasnik agencije: Vratiću novac i pokloniti besplatno putovanje!

Autor: Ekipa Alo! | 31.05.2013 - 23:45:00h | Komentara: 5

Vlasnik agencije “Eko breg-Astra” Dragan Šajić, koji je prevario 52 putnika za putovanje na Azurnu obalu, nekoliko dana nakon skandala javio se našem listu sa tvrdnjom da će oštećenima vratiti novac narednih dana, nadoknaditi štetu i odvesti ih besplatno na putovanje!

Dragan Šajić,  vlasnik agencije

Dragan Šajić, vlasnik agencije | Foto: Aleksandar Dimitrijević

- Žao mi je zbog svega što se desilo! Putnicima ću u narednih nekoliko dana vratiti novac za aranžman koji nisu realizovali - započinje priču Šajić i objašnjava kako je došlo do toga da putnici satima beznadežno čekaju njega i autobus na parkingu Centra “Sava”. A sve je navodno nastalo zbog dugovanja koje je još od aprila imao prema prevozniku “Lui travelu”.


„Lui travel”: Tražio je novac za putarine!


U prevozniku “Lui travelu” tvrde da su Šajićevi navodi da su njihovi vozači tražili novac za gorivo od putnika potpuno netačni.
- Novac od putnika je tražio za putarine, koje je ugovorom dužan da plaća. Troškove za gorivo vozači nama razdužuju kada se vrate u Beograd. Što se tiče ture u nedelju, naša firma sa tim nema veze, jer mi sa Šajićem nismo potpisali nikakav ugovor. Šajiću je rečeno da ćemo ugovor potpisati kada isplati stari dug i plati novu turu - poručili su u “Lui travelu”.

- “Lui travelu” sam bio dužan nešto manje od 6.000 evra, ali sam se sa njima dogovorio da im taj novac isplatim nakon povratka ture koja je krenula 28. aprila. Međutim, u povratku te grupe, vozači “Lui travela” su rekli da nemaju dovoljno goriva i stali u Sloveniji.
Iako po ugovoru nisam imao obavezu da plaćam benzin, uradio bih to da sam imao novac. Kako nisam, morali smo novac da tražimo od putnika da bismo stigli do Beograda. U dva autobusa prikupili smo 435 evra - tvrdi Šajić i dodaje da zbog te “neprijatnosti”, nezadovoljni putnici mu, s razlogom, nisu platili ostatak dugovanja, pa navodno ni on nije mogao da plati “Lui travelu”.

Šajić tvrdi i da je pre navodnog polaska ove malerozne ture, koja nije ni otišla na Azurnu obalu, “Lui travelu” uplatio 900 evra. Cena autobusa iznosila je 3.300 evra. Prema Šajićevim rečima, ostatak je “Lui travel” trebao da dobije na parkingu, pre polaska.

Prevareni putnici  podneli prijavu MUP-u

Prevareni putnici podneli prijavu MUP-u | Foto: Zoran Ilić


- Od nedelje od oko 14 časova do 18.45 jedno dvadesetak puta sam zvao vlasnika “Lui travela” moleći ga da pusti autobus, ali on nije hteo da čuje za to. Zvao sam jednu od putnica da joj kažem kakva je situacija, a onda isključio telefon jer nisam imao snage da se suočim sa tim - kaže Šajić.

Na pitanje kako je mogao da organizuje ovakve ture, iako je “Eko breg-Astra” registrovana kao udruženje, a ne turistička agencija, on kaže: “Moje udruženje broji 1.500 članova i nekoliko hiljada simpatizera”. Takođe, on se brani da u trenutku kada je ova tura uplatila prvu ratu turistička inspekcija mu još uvek nije zabranila poslovanje na teritoriji Beograda. Protiv Dragana Šajića nezadovoljni putnici podneli su prijavu MUP-u.
Poslednji komentari
  • putnica Vreme: 01.06.2013 01:16h

    Posao za finansijsku i sve ostale policije... zna se kako se vrse finansijske transakcije... svakako ne na parkingu! Bice tu posla za tuzilastvo... vecito ovom tipu za nesto nedostaje novac... odakle mu pravo da bilo sta naplacuje u stranoj valuti i jos milion stvari kojima se krse zakoni!

  • mima Vreme: 01.06.2013 07:58h

    Ovaj Sajic mi izgleda tako jadno, prosto da da covek ZALI. Ali nije on toliko kriv, on mora i hoce nesto da radi-kako bi preziveo. Zakon treba da se menja i da ovakvi ljudi i njihova udruzenja ili agencije, moraju imati pozamasan depozit u banci. Ovako svaki jadnik ce se baviti ovim poslom da bi opstao. Ovaj covek nema pojma sta je turisticko putovanje, sta ono znaci putniku pre polaska i koliko je to razocarenje kada im se desi ovako nesto.

  • AleksandarVeliki Vreme: 01.06.2013 09:18h

    ovakvi tipovi nema šta da traže po medijima . NJEMU JE MESTO U ZATVORU

  • Ana Vreme: 02.06.2013 10:03h

    Ja sam jedan od prevarenih putnika... I da se zna... Gospodin nije kontaktirao ni mene ni moju drugaricu, takodje prevarenu. I verujem da ne namerava to da uradi. Hteo je samo da razduva podignutu prasinu.

  • Ana Vreme: 04.06.2013 11:03h

    Covek, naravno nije ispunio nista od onoga sto je rekao. I sto je najgore, mirno seta Beogradom, i sedi u prostorijama u kojima je obavljao sve prevare!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP