Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SRAMOTA!

Vlast u Vrbasu uskratila deci besplatan prevoz!

Autor: Ekipa Alo! | 27.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 4

Dečak iz Ravnog Sela Balša Camović obratio se nedavno preko Fejsbuka reditelju Bobanu Skerliću za pomoć. On se, kako je objavio portal „Mondo.rs“, požalio da je deci iz sela u okolini Vrbasa uskraćena mogućnost da dođu do opštine gde imaju jedinu šansu da treniraju neki sport.

Vlast u Vrbasu uskratila  deci besplatan prevoz!

Vlast u Vrbasu uskratila deci besplatan prevoz! | Foto: Jelena Ivanović

„Bobane, imam jedan problem. Počeo sam da se bavim boksom u meni najbližem gradu, Vrbasu. Kao i sva druga deca, dobijali smo od prethodne vlade besplatne sportske mesečne karte za autobuski prevoz. Od kako su naprednjaci došli (na vlast, prim. aut), ukinuli su nam ih. Šta smo mi sa sela? Rak-rana ovog društva?! Imamo li mi kakva prava ili nam je sudbina ralo, plug i motika?“, napisao je Balša u pismu i dodao da se deca bez mesečnih karata „izbacuju iz autobusa gde bilo, po mraku i danu“.

Balšin brat Stefan potvrdio je u pismu da su njega dok je pokušavao da stigne na trening tri puta izbacivali iz autobusa jer nije imao mesečnu kartu: „Da, mene su sinoć izbacili prvo u Zmajevu, pa sam čekao sledeći bus, iz kojeg su me izbacili u Bačkom Polju, pa sam sa drugovima stopirao do Vrbasa. Jedva smo stigli na trening“. Član opštinskog veća Vrbasa Jovan Kovačević potvrdio je za „Mondo.rs“ da su ukinute dotacije za mesečne autobuske karte navodeći da je ta mera „uvedena samo privremeno“ i da su one ukinute svima, a ne samo deci.

„Bilo je tu puno dotiranih karata za prevoz, a kao đaci su se vozili i ljudi od 50 godina“, kaže Kovačević i dodaje da je lično angažovan da se problem prevoza dece iz okolnih mesta što pre reši, uz obećanje da će se to dogoditi već u decembru. „Mondo. rs“ je pokušao da od direktora Javnog prevoza Vrbas Milana Milića sazna zašto decu izbacuju iz autobusa, ali je on bio prezauzet sastancima da odgovori na pitanja.

Nedostižnih 6.000 dinara


Od Ravnog Sela do Vrbasa ima svega 15 kilometara, a mesečna karta košta oko 6.000 dinara, što nije mali trošak za roditelje dece koja mogu da treniraju samo u gradu. Koliko će dugo mali Camovići morati da se dovijaju da bi stigli na trening u Vrbas, zavisi od „konsolidacije nove vlasti u Vrbasu“.

Poslednji komentari
  • DSV Vreme: 27.11.2013 08:56h

    jestel glasali ZA NJIH -ONDA CUTITE I TRPITE .Tako vam i treba kad se BOJITE PAR DZIPOVA!

  • Biljana Vreme: 27.11.2013 11:09h

    Bajatovic je iz Ravnog Sela pa neka plati, neka pomaze tudju decu jer svoju nema!

  • Sale Vreme: 27.11.2013 15:59h

    Narod se popalio na Vucica,pa glasao za SNS-ovce(obratite paznju na ovce),koji su blago recenoasocijalni potpuno(znajuci ove iz naseg grada,a i lokalnih mesta). Narode! Vucic je u Beogradu,nije u Vrbasu,gledajte za koga glasate gledajuci u ljude iz vaseg mesta koji ih predstavljaju,ako me razumete dakako.

  • dule Vreme: 27.11.2013 18:55h

    Mali je reko istinu. Video sam i sam da pojedini vozaci samo sto ne tuku decu. Smeta im ako zvacu zvaku, ili su uzeli ostatak uzine da pojedu. Izbacuju ih gde stignu decu babe dede svejedno. Deca su nasa buducnost treba da ih podrzimo. Evo nam ga novi Fidel Kastro

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP