Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POTOP!

Voda poplavila centar Obrenovca! Nestala jedna osoba! (FOTO)

Autor: Tanjug | 16.05.2014 - 07:58:00h | Komentara: 1

Voda je poplavila centar Obrenovca, a ima indicija da je u tom gradu nestala jedna starija osoba, izjavio je jutros Tanjugu Predrag Marić, načelnik Sektora za vanredne situacije.

Marić je rekao da je teška noć bila za žitelje više mesta u Srbiji, a prema najnovijim informacijama, voda je poplavila centar Obrenovca.
U Obrenovac su upućene dodatne snage iz Sektora za vanredne situacije iz Vojvodine, kao i timovi protivterorističke jedinice, koji su bili u Lazarevcu i Ubu i obavlja se evakuacija stanovništva, rekao je Marić.


Mali: Građani Obrenovca da ne napuštaju svoje domove
BEOGRAD, 16. maja (Tanjug) - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali uputio je molbu gradjanima Obrenovca da ne ne napuštaju svoje domove, saopštila je jutros Gradska uprava.
"Mole se gradjani Obrenovca da ne napuštaju svoje domove i da se za sve potrebne informacije obrate Operativnom centru Uprave za vanredne situacije grada Beograda na broj 1985", precizirao je gradonačelnik.

- Imamo indicije da se jedna starija osoba u Obrenovcu vodi kao nestala, a to bi, ukoliko je došlo do tragičnog ishoda, bila treća žrtva ovog poplavnog talasa u Srbiji - dodao je Marić.
On je ukazao na visok vodostaj i više evakuacija u toku noći u Paraćinu i Jagodini, i dodao da je i sada stanje veoma kritično.
- Preko četiri i po hiljade ljudi u toku noći je evakuisano, ali sam uveren da je taj broj mnogo veći, a novi presek stanja imaćemo za sat vremena - naveo je Marić.
Prema njegovim očekivanjima, iz svih delova Republike koji nisu ugroženi pošalju pomoć u mnogo većem obimu ugroženim područjima, a pre svega pomoć u čamcima radi evakuacije ljudi, a potom i hranu.
Od danas će biti mnogo snažnija distribucija hrane i pića nego prethodnih dana, jer se veliki broj kompanija u Srbiji ponudilo da ugroženim područjima pomogne u vidu donacije, i to će danas biti organizovano.
Sednica Štaba za vanredne situacije je zakazana u 10 sati, podsetio je Marić.


Macura:Sedam lekarskih ekipa upućeno u Obrenovac
Sedam lekarskih ekipa upućeno je u Obrenovac koji je zadesila poplava, izjavila je jutros Tanjugu portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Nada Macura

Nada Macura | Foto: Goran Srdanov

Macura je rekla da se ekipe već nalaze na licu mesta kod hotela "Obrenovac" i da četiri tima zbrinjavaju ljude, a da tri ekipe još čekaju da budu rasporedjene.

- Beograđani moraju biti malo strpljivi, jer smo sedam ekipa poslali tamo - poručila je Macura.
Ona je naglasila da bi građani Hitnu pomoć trebalo da zovu samo za zaista hitne slučajeve i da, ukoliko je moguće, sopstvenim prevozom stignu do ambulanti i domova zdravlja, jer je prioritet da budu sačuvani ljudski životi.
Macura je dodala da je Hitna pomoć tokom noći u Beogradu obavila 94 intervencije od kojih 23 na javnim mestima i da su se u tom periodu dogodila dva saobraćajna udesa u kojima je pet osoba povredjeno.
Lekarima su se obraćale sve vrste bolesnika, medju kojima osobe sa hipertenzijom, srčani pacijenti, astmatičari i psihijatrijski bolesnici, navela je Macura.
Portparol Hitne pomoći je savetovala nošenje gumenih čizama, kišobrana, adekvatne odeće i obuće i uzimanje toplih napitaka.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • marija Vreme: 16.05.2014 08:15h

    ovo je katastrofa

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP