Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NABUJALA MORAVA U TEŠICI

Voda preti domu za mentalno obolele

Autor: B. J. - R. Ć. | 01.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Nabujala Južna Morava oštetila je veći deo bedema u Tešici, čime je ugrožen Dom za smeštaj odraslih i starijih osoba sa intelektualnim i mentalnim teškoćama u kojem se nalazi oko 280 korisnika.

Nabujala Morava u Tešici

Nabujala Morava u Tešici

- Sledeća veća voda koja naiđe mogla bi da poplavi dom. Podigli smo stepen budnosti na najviši nivo. Autobusi su spremni za evakuaciju - kaže Dragan Veselinović, direktor Gerontološkog centra u Aleksincu „Jelenac“, čiji je dom u Tešici radna jedinica. On kaže da su ekipe na terenu i da prave pristupni put do bedema, a pune se i džakovi sa peskom.


- Ako reka probije bedem, voda će krenuti pravo na nas i napraviti novi vodotok kroz dvorište doma do sela. Nadamo se da do toga ipak neće doći - kaže Veselinović i dodaje da su još pre 4-5 meseci apelovali na „Srbijavode“ da se ovaj problem reši, ali da do danas ništa nije urađeno.

Pune se džakovi sa peskom

Pune se džakovi sa peskom


Komandant štaba za vanredne situacije i predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković kaže da je nivo Južne Morave opao za sa 414 na 365 centimetara i da je stanje bolje nego prethodnog dana. Potopljena su dvorišta petnaestak kuća u Donjem Ljubešu i Vitkovcu, kao i poljoprivredno zemljište uz reku na potezu od Grejača i Velikog Drenovca do Vitkovca. Voda je ušla u dvorišta i podrume, a u pojedinim slučajevima, po svedočenju meštana i u kuće.

I u selu Đunis kod Kruševca stanje je bolje, jer je voda počela da se povlači. U tom području voda je prodrla u desetak kuća i šest pomoćnih objekata, sedmoro stanovnika je prebačeno u druga domaćinstva.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP