Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BAHATO NAŠIM PARAMA

Vođama sindikata milionče za švrćkanje po Ženevi!

Autor: Ekipa Alo! | 27.06.2014 - 19:11:00h | Komentara: 28

Desetočlana delegacija Srbije, koja je krajem maja, u sred krize oko poplava, otputovala u Ženevu na Međunarodnu konferenciju rada, utanjila je budžet Srbije za preko dva miliona dinara, saznaje „Alo!“!

a

Nisu gadljivi na pare

 Sindikalcima koji su takođe učestvovali na ovoj konferenciji, po ovom osnovu je iskeširano ukupno 443.405 dinara. Rekorder među njima je Branislav Čanak, predsednik UGS „Nezavisnost“, kome je za 18 dnevnica (konferencija je trajala 15 dana) uplaćeno 212.720, a za smeštaj 346.030 dinara.


Kako saznajemo, srpsku delegaciju na Međunarodnoj konferenciji rada, koja je trajala od 28. maja do 12. juna 2014. godine, predvodio je ministar Vulin, a pored njega Srbiju su predstavljali i ambasador Vladislav Mladenović, njegov savetnik, jedan predstavnik Socijalno-ekonomskog saveta (SES), dva predstavnika poslodavaca i četiri sindikalaca.

Kako se jasno vidi u dokumentaciji do koje je „Alo!“ došao, od ukupnog troška boravka delegacije, koji iznosi 2.280.695 dinara, za predstavnike sindikata izdvojeno je čak 1.033.159 dinara.

Samo na ime dnevnica Branislavu Čanku, predsedniku UGS „Nezavisnost“, Ljubisavu Orboviću, predsedniku Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) i dvojici članova njegovog sindikata, Draganu Zarubici i Svetlani Mančić, isplaćeno je 443.405 dinara, dok su troškovi puta i njihovog smeštaji iznosili nešto manje od 600.000 dinara.

Samo na dnevnice četiri sindikalca dato  443.405 dinara

Samo na dnevnice četiri sindikalca dato 443.405 dinara | Foto: FoNet

 Zarubica je u Ženevi bio pet dana zašta je na ime dnevnica dobio 65.235 dinara, Orbović je za šest dana uzeo 82.725 dinara, koliko je uzela i Mančićeva za isti taj period. Čanak je svakako rekorder sa 18 dana provedenih u Ženevi. On je tamo došao dva dana pre početka konferencija, a ostao jedan dan duže, napravivši trošak po budžet RS u ukupnom iznosu od 597.314 dinara.

Čanak: Srbija se obavezala da isplaćuje dnevnice!

Branislav Čanak, predsednik UGS „Nezavisnost“ istakao je za „Alo!“ da se konferencija koju je organizovala Međunarodna organizacija rada (MOR) održava jednom godišnje svake godine i da se Srbija, učlanivši se u ovu organizaciju, obavezala da obezbedi da na konferenciju dolaze predstavnici Vlade, zajedno sa sindikatima i poslodavcima.

- Po statutu te organizacije svaki predstavnik sindikata ima pravo da vodi po pet savetnika za svaku od tema o kojoj se raspravlja. Imajući u vidu finansijsku situaciju u zemlji, ove godine je konferenciji prisustvovalo samo nekoliko nas - naveo je Čanak, dodajući da MOR propisuje visinu dnevnica i da je Srbija potpisavši sporazum u obavezi da ih isplaćuje. Ljubisav Orbović, predsednik SSSS-a odbio je da razgovara za naše novine.

Ministarstvo i savet bez odgovora!

U Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike, kao ni u Socijalno-ekonomskom savetu juče nisu odgovorili na pitanja u vezi sa troškovima delegacije u Ženevi.

Poslednji komentari
  • Sasa M. Vreme: 27.06.2014 02:41h

    Sindikalni lideri se najvise bore za sebe i da sto duze ostanu sindikalni lideri. Za radnike ih boli cosak od stola.

  • Dzoni Vreme: 27.06.2014 05:43h

    Krenulo sa napadima na sindikalce jer ne daju podrsku zakonu o radu !!! Svi mi znamo da oni nisu cvece ali u ovom slucaju podrzavam njihovu borbu da se sporni zakon ne donese.

  • mito Vreme: 27.06.2014 05:58h

    Hokštapleri

  • sasa Vreme: 27.06.2014 06:27h

    pa sta je tu cudno. sta su 2 miliona . sitnica

  • Sredoje Vreme: 27.06.2014 07:01h

    Odavno sindikati stite prava poslodavaca, a ne radnika.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP