Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SUMNJIVA BIOGRAFIJA ČELNOG ČOVEKA AGENCIJE ZA PRIVATIZACIJU

Vodi državnu agenciju, a savetovao hapšenog tajkuna!

Autor: I. Kljajić | 07.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 4

Muamer Redžović, novi predsednik Upravnog odbora Agencije za privatizaciju, bio je član uprave rumske firme „Vulin-komerc“ i specijalni savetnik njenog vlasnika Dragana Vulina, koji je 2011. hapšen zbog muljanja sa državnom pšenicom i kukuruzom teškog više od 3,2 miliona evra!

Muamer Redžović  bio je u upravi rumske firme „Vulin-komerc“

Muamer Redžović bio je u upravi rumske firme „Vulin-komerc“ | Foto: FoNet - Zoran Mrđa

Ovo je još jedna mrlja u poslovnoj karijeri novopazarskog biznismena koji je pre četiri dana došao na jednu od najodgovornijih javnih funkcija u oblasti privatizacije.


Svi su mu simpatični


Mada je na stranačku slavu SNS-a pre dve godine doneo jagnjiće i kolače, Muamer Redžović tvrdi da nije član naprednjaka, već samo simpatizer.
- Bio sam član samo Saveza komunista. I u vreme Miloševića nisam se učlanio u SPS, ali jesam bio njihov simpatizer - rekao nam je Redžović, koji je i između Miloševićeve i Vučićeve vlasti uvek pronalazio svoje mesto u vladajućim strukturama. U prethodnoj, Dačićevoj vladi, bio je predsednik UO Nacionalne agencije za razvoj, koja je radila pod okriljem ministara Verice Kalanović i kasnije Igora Mirovića. Kao blizak saradnik muftije Muamera Zukorlića, Redžović je ušao i u obrazovni sistem Sandžaka i trenutno je prorektor za razvoj Zukorlićevog privatnog univerziteta u Novom Pazaru.

„Alo!“ je već pisao o njegovim ranijim poslovnim mešetarenjima, kao što je ono iz devedesetih kada je, prema tvrdnjama radnika, iz novopazarske fabrike obuće RAS, koju je vodio, uz asistenciju familije Karić izvezao desetine šlepera robe u Rusiju, i to bez naplate. Ostavljajući zaposlene bez plata, Redžović je otišao upravo u Rusiju, gde su ga Karići postavili za generalnog direktora firme „BK-Trade“. U međuvremenu, RAS je otišao u stečaj, zatim i izgoreo u požaru, a Redžović je 1999, po povratku iz Moskve, započeo sopstveni biznis u firmi „Evropa“, koja i danas posluje.

Redžović za „Alo!“ kaže da je bio uspešan direktor u RAS-u, ponosan je što je bio u jedan od najboljih Karićevih menadžera i tvrdi da je u „Vulin-komercu“ bio pre hapšenja vlasnika ovog preduzeća iz Rume.

- Hvala vam što ste toliki medijski prostor posvetili meni. Mora da sam zaslužio. Posle toliko godina rada, mene na ovo mesto predsednika UO Agencije za privatizaciju preporučuju moji rezultati. Tvrdnje da sam preduzeća vodio ka stečaju su totalno van pameti. Dok sam bio direktor RAS-a, nijedna plata nije ostala neisplaćena niti je bilo dugovanja prema ijednom dobavljaču. U moje vreme, RAS je bio je jedan od najuspešnijih kolektiva, a ja ne znam šta su i kako radili kasniji menadžmenti.

Dragan Vulin

Dragan Vulin

Otišao sam u Rusiju da sebe unapređujem i radio sam u velikim i uspešnim preduzećima kod Karića, gde se samo poželeti može. Jesam Karićev direktor, i to ponosan i počastvovan - naglašava Redžović. On nije mogao tačno da se seti kada je prekinuo poslovnu saradnju sa „Vulin-komercom“, ali kada smo pomenuli hapšenje Vulina, Redžović je naglasio da mu je bio specijalni savetnik i član uprave preduzeća pre tog nemilog događaja.

- Vulin i ja smo se razišli pre tog hapšenja zbog različitih pogleda na buduće poslovanje firme. Nisam se slagao sa nekim njegovim potezima i otišao sam. To njegovo muljanje sa pšenicom me ne tangira jer u tome nisam učestvovao niti imam ikakve veze s tim. Šta je on radio, vama neću reći, jer to ne znam - rekao nam je Redžović.

Zanimljivo je da je i firma „Vulin-komerc“, kojoj je osnovna delatnost trgovina i skladištenje poljoprivrednim proizvodima, ušla u kožarski biznis pošto je postala vlasnik Fabrike kože Ruma.
Poslednji komentari
  • Soni Vreme: 07.07.2014 07:44h

    Daleko ti lepa kuca, crno nam se pise sa tobom i sa onima koje samo simpatises !

  • rodoljub zaharijevic Vreme: 07.07.2014 08:30h

    o cemu vi to,pa covek nije pao sa marsa i odusevio ljude pa ga ovi postavili na mesto u agenciji,to sto je radio za vulina ne znaci nista,zasto odmah povezujete sve zaposlene u istu grupu,izgleda da vam neko daje naloge da to pisete,prvo proverite pa onda napisite,nemojte po narodnoj kakav otac takav sin,mada i to ponekad ima uticaja.

  • Pavle Vreme: 07.07.2014 08:32h

    Svi pošteni a kokoške nema ...

  • Cem Vreme: 08.07.2014 09:44h

    Drugim recima: nisam bio clan ni jedne partije osim saveza komunista ali uvek sam simpatisao one koji su na vlasti. Ovo dovoljno govori o njemu :p

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP