Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

GRADONAČELNIK NIŠA DR ZORAN PERIŠIĆ U SUKOBU INTERESA

Vodi Niš, operiše pacijente i predaje na fakultetu!

Autor: Radmila Briza | 06.06.2015 - 14:46:00h | Komentara: 12

Gradonačelnik Niša kardiolog dr Zoran Perišić u sukobu je interesa jer obavlja čak tri posla istovremeno!

Osoba A:  Gradonačelnik  Niša Zoran  Perišić

Osoba A: Gradonačelnik Niša Zoran Perišić | Foto: Milorad Milanković

On, naime, radi puno radno vreme kao gradonačelnik, dok se istovremeno u Kliničkom centru „Niš“ bavi invazivnom kardiohirurgijom - postavlja stentove, graftove, pejsmejkere, ali i predaje na Medicinskom fakultetu. Od tih poslova mesečno inkasira 171.989 dinara ili 1.433 evra, a Agencija za borbu protiv korupcije već je najavila preispitivanje njegovog „slučaja“, jer nije prijavio da radi u KC „Niš“. Prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije za prošlu godinu, on je prijavio da od gradonačelnikovanja mesečno prihoduje 117.077,43 dinara, od bavljenja kardiohirurgijom u KC „Niš“ 26.691, dok mu je plata na Medicinskom fakultetu 28.221 mesečno!


Dr Perišić se ne javlja na telefon!

Novinar „Alo!“ je tokom jučerašnjeg dana u više navrata pozvao dr Zorana Perišića u nameri da proveri informacije i čuje njegov komentar, ali se on do zaključenja ovog broja nije javljao na svoj mobilni telefon. Takođe, poslali smo mu i sms poruku u kojoj smo mu objasnili zbog čega ga zovemo, ali on na nju nije odgovorio.

Kako za „Alo!“ tvrdi izvor iz KC „Niš“, dr Perišić je sa Medicinskim fakultetom zaključio Ugovor o radu 11.7.2012. godine na pet godina.
- On, istovremeno radi u KC „Niš“ u angio sali i obavlja funkciju gradonačelnika Niša od 12.7.2012, sa punim radnim vremenom. Istina je da je KC „Niš“ dr Perišiću odobrio mirovanje radnog odnosa 27. marta 2013, zbog njegove funkcije, ali je on mesec dana kasnije uputio molbu, pošto je dobio mišljenje Agencije da nije u sukobu interesa, da ponovo počne da radi u toj zdravstvenoj ustanovi. KC „Niš“ je sa njim zaključio Aneks ugovora o radu i odobrio mu 30 odsto od ukupnog radnog vremena - priča izvor „Alo!“.

Dr Zoran Radovanović, direktor KC „Niš“, potvrdio je za „Alo!“ da dr Perišić povremeno dolazi i radi u angio sali.
- Radi invanzivnu hirurgiju u koju spada ugrađivanje stentova, graftova, pejsmejkera... Dođe, odradi interevncije, ostane celu tu smenu na klinici i ode. Jesmo sa njim sklopili aneks ugovora na 30 odsto radnog vremena jer je doneo potvrdu iz Agencije da nije u sukobu interesa. Istovremeno, dr Perišić je profesor na Medicinskom fakultetu, gde mu stoji i radna knjižica. Stvarno ne mogu da ocenjujem da li je on u sukobu interesa, jer je to posao Agencije - kaže dr Radovanović.

Osoba B:  Kardiolog  Zoran Perišić

Osoba B: Kardiolog Zoran Perišić | Foto: Konstantin Kamenov

Agencija: Nije tražio saglasnost za rad u KC „Niš“!
 

U Agenciji za borbu protiv korupcije kažu za „Alo!“ da je propisano, između ostalog, da funkcioner ne može da obavlja drugi posao ili delatnost za vreme vršenja javne funkcije koja zahteva rad sa punim radnim vremenom ili stalni rad.
- Zoran Perišić bio je dužan da traži saglasnost Agencije za obavljanje posla u KC „Niš“, što nije učinio. Agencija će po službenoj dužnosti ispitati da li je u konkretnom slučaju postupio suprotno odredbama Zakona o Agenciji. U vezi sa činjenicom da Zoran Perišić obavlja posao na Medicinskom fakultetu u Nišu, proverom službene evidencije, utvrđeno je da je Agencija imenovanog obavestila da nema zakonskih smetnji da istovremeno bude gradonačelnik i radi na fakultetu - kažu u Agenciji.

Poslednji komentari
  • topla voda Vreme: 06.06.2015 15:29h

    proverite koliko funkcija obavlja i koliko ih je obavljala Dr Slavica Đukic Dejanovic dok je bila ministar zdravlja. "Redovni" profesor na fakultetu u Kragujevcu,ministar zdravlja,u raznim odborima lekarske komore. žena je primala oko 5 raznih plata u iznosu od preko 300.000 din. I? I ona se kao i mnogi drugi verovatno "teleprontuje" ili još bolje "multiplicira" na sve te funkcije od jednom.

  • nesa Vreme: 06.06.2015 16:19h

    ovo nije normalno za koga smo mi glasali. SNS je pre izborne trke govorio da će se borito protiv više funkcija a u stvari ništa se nije promenilo sve je ostalo po starom ko me je upala sekira u med taj je ne vadi

  • Bulevar30 Vreme: 06.06.2015 17:52h

    Zaboravili ste da kazete da pored toga sto danju leci ljude i vodi grad, uvece oblaci svoje dobro maskirano odelo i stiti ljude po ulicama grada od raznih karakondzula. On je PERISIMAN najmocniji gradonacelnik u svemiru!!!! Veliki pozdrav iz najbezveznijeg grada Nisa!!!

  • Gordana Vreme: 06.06.2015 17:56h

    Gospodin Perisic,lekar ,svetskog renomea,i po cenu da obavlja vise funkcija,nije adekvatno placen,ni za jednu,a kamoli za sve,a to je oko 170.000.dinara.Pogledajte samo poslanike u Skupstini,koji spavaju i cacakju nos,pa za to dobijaju preko 100.000 dinara,a o drugim primanjima i da ne govorim.Ovo Vam odgovorno tvrdim,jer sam pre svega apoliticna osoba,ali sam i Nislijka.

  • red rooster Vreme: 06.06.2015 18:17h

    Najbolji kardio-hirurg u Nisu, covek bez mrlje...a vi samo pljujte.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP