Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DIJASPORA NAJAVLJUJE BOJKOT

Vodi privatnu firmu na državnoj adresi

Autor: A. M. | 12.10.2012 - 07:50:00h | Komentara: 2

Predstavnici našeg rasejanja uputili su pismo predsedniku Srbije, premijeru i prvom potpredsedniku, nezadovoljni izborom kandidata za direktora Kancelarije za dijasporu.

Draškovićeva jedini kandidat za direktora Kancelarije za dijasporu

Draškovićeva jedini kandidat za direktora Kancelarije za dijasporu | Foto: Beta

Na to mesto pretenduje Slavka Drašković, kandidat Kongresa srpskog ujedinjenja (KSU), koju oni optužuju da deo prostorija Ministarstva dijaspore u Vasinoj 20 koristi kao kancelariju KSU (inače srpske organizacije iz SAD), a na istoj adresi joj se vodi i firma „Poslovno vođstvo“!


- Zbog čega se samo jednoj organizaciji dozvoljava da raspolaže imovinom nekadašnjeg ministarstva i na osnovu kojeg kriterijuma je Draškovićeva jedini kandidat za mesto direktora - kaže Nikola Janić, predsednik Srpskog saveza u Švedskoj i izdavač časopisa „Koreni“.

Osim toga što vodi privatnu firmu iz nekadašnjeg ministarstva, Draškovićeva se, tvrde naši sagovornici, već i predstavlja kao novopostavljeni direktor te kancelarije.

- To je veliki problem. Jer kako mi u dijaspori možemo da očekujemo da ta osoba vodi računa o javnom interesu kada je u praksi već unapred pokazala da se vodi ličnim koristoljubljem.
Takođe, poznato je da ministarstvo, a sada kancelarija, raspolaže fondom od oko milion dolara i mi se plašimo da će taj fond biti zloupotrebljen za finasiranje projekata samo jedne organizacije. Mi kao predstavnici dijaspore nećemo podržati njeno postavljenje, a ukoliko državni vrh ne reaguje na naše upozorenje, organizovaćemo bojkot - navodi Janić dodajući da će dijaspora na šest meseci prestati da šalje doznake u Srbiju.

U želji da dobijemo komentar na ove optužbe, pozvali smo kancelariju Draškovićeve, ali nam je rečeno da je ona na sastanku te da će joj naša pitanja biti prosleđena. U međuvremenu, javila nam se direktorka KSU Jelena Starđević, koja je rekla da na adresi u Vasinoj 20 nije registrovana nijedna druga organizacija izuzev Kongresa.
Pitanje da li firma Slavke Drašković plaća zakup prostora u Vasinoj 20 poslali smo i Republičkoj direkciji za imovinu, ali smo ostali uskraćeni za odgovor jer je načelnica tog sektora bila na putu.
Poslednji komentari
  • Milovan Vreme: 12.10.2012 19:15h

    Da li je uopšte moguće dobiti ikakve informacije kada je u pitanju rad KSU. Ova Draškovićeva izgleda beži od pitanja. O kakvom se "poslovnom vođstvu" radi? Čuo sam da ta firma postoji samo fiktivno, a da u njoj niko ne radi. Valjda preko toga peru pare, koje dobijaju iz budžeta Srbije. Može li gospodin Janic nešto više o tome da nam kaže? Da li je moguće da će i nova vlada nastaviti istim putem? Pozdrav iz Švajcarske Nikoli Janiću, velikom i časnom borcu za srpsku stvar. Da je sreće da imamo više takvih ljudi, Srbija bi nam izgledala drugačije, mnogo lepše i srećnije.

  • Ovi su isti Vreme: 13.10.2012 00:57h

    Uzalud se gospodin Janić upinje. Nažalost, sav njegov dugogodišnji rad ostao je bez značajnijeg rezultata, zahvaljujući tome što nismo spremni da ga ljudski podržimo. Izgleda da smo se odrekli i sebe samih. A ovi danas na vlasti ništa se ne razlikuju od onih juče. Voleo bih da grešim, ali, što narod veli - mrka kapa!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP