Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BRUCOŠI I DIPLOMCI, PAŽNJA!

Vodič do posla u velikim firmama

Autor: Ivana Žigić | 19.05.2015 - 08:25:00h | Komentara: 0

Bliži se groznica upisa na fakultete, a „Alo!“ je tim povodom istraživao koje poslovne profile traže najveće kompanije u Srbiji. Sudeći prema njihovim najavama, u narednom periodu biće potražnje za IT stručnjacima, menadžerima, stručnjacima iz oblasti poljoprivrede, mašinskim inženjerima...

koje profile radnika će zapošljavati najveće kompanije

Koje profile radnika će zapošljavati najveće kompanije | Foto: Konstantin Kamenov

Kako za „Alo!“ navode u „MK grupi“ biznismena Miodraga Kostića, u toj kompaniji će u narednom periodu zapošljavati radnike nekoliko profila.
- S obzirom na to da naša kompanija u svom poslovanju koristi najmoderniju proizvodnju i IT tehnologiju, potreban nam je stručan kadar iz oblasti poljoprivrede, IT-a, ekonomije i menadžmenta, kao i mašinski inženjeri i tehnolozi - navode u toj kompaniji. I u gigantu EFT-u Vuka Hamovića najavljuju zapošljavanja već u ovoj godini.


„Telekomu“ potrebni IT stručnjaci

Iz kompanije „Telekom Srbija“ podsećaju da je Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu predviđeno da korisnici javnih sredstava ne mogu zasnivati radni odnos sa novim licima radi popunjavanja slobodnih, odnosno upražnjenih radnih mesta.
- Postoji potreba za IT stručnjacima, odnosno softver i sistem inženjerima - kažu u „Telekomu“ i napominju da je realizacija novih prijema u toj kompaniji moguća samo u skladu sa predviđenom procedurom.
 

- Rudnik i Termoelektrana „Stanari“ zapošljava oko 600 radnika, a do kraja godine zaposlićemo još oko 150 radnika različitih profila, pre svega u neposrednoj proizvodnji - kažu u EFT-u. Kako dodaju, otvaranje novog kopa „Ostružnja“ 2020. godine obezbediće radna mesta za još oko 150 radnika. Dragoljub Vukadinović, predsednik Nadzornog odbora i predsednik „Metalac grupe“, kaže da će i u toj kompaniji biti mesta.

- Tako ćemo do kraja godine zaposliti nekoliko ekonomista, mašinskih inženjera i inženjera tehnologije, i to sve sa visokom stručnom spremom i isključivo sa državnim fakultetom - napominje Vukadinović.

I kompanija „ITM grupa“ Toplice Spasojevića planira da u narednom periodu zaposli IT stručnjake i softver inženjere, ali i radnike u sektoru logistike.
- Trebaće nam i vozači, radnici u magacinu, prodavci - dodaje Spasojević.

U „Pošti Srbije“ kažu da se zalažu da se u tom preduzeću odobri prijem 50 najboljih mladih stručnjaka koji izlaze sa najeminentnijih državnih fakulteta kao što su elektrotehnički fakultet, mašinski fakltet, fakultet organizacionih nauka...

U „Delezu“ posao za trgovce


I za svršene srednjoškolce koji ne nameravaju da nastavljaju školovanje takođe ima opcija. U kompaniji „Delez Srbija“ kažu da zapošljavaju radnike u skladištu, komisionare i vozače kamiona.
- U postojećim, a i u novim objektima koje otvaramo, imamo potrebu za mesarima, prodavcima izlagačima, kasirima... Za pozicije u maloprodajnim objektima pretežno angažujemo profil trgovačke ili prehrambene struke - navodi Sanja Jevđenijević, potpredsednica za ljudske resurse i organizacioni razvoj.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP