Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

LEGENDARNI NEMAC LOTAR MATEUS ZA ALO! O „ORLOVIMA”, PARTIZANU, ZVEZDI, BEOGRADU

Vodio bih Srbiju!

Autor: P. Milovanović | 23.06.2013 - 10:02:00h | Komentara: 0

Veliki broj inostranih fudbalera i trenera prodefilovao je kroz srpski fudbal u protekloj deceniji, ali je (pre)malo njih ostavilo trag. Jedan od retkih koji su ostvarili zapažen rezultat svakako je Lotar Mateus (52).

Lotar Mateus

Lotar Mateus | Foto: Marko Metlaš

Legendarni nemački fudbaler ušao je u srca navijača Partizana nakon što je uveo crno-bele u Ligu šampiona 2003. godine. Iako će se uskoro navršiti deset godina otkako je napustio naš fudbal, Mateus je u intervjuu za „Alo!” poručio da prati dešavanja u Jelen Superligi, kao i da mu je drago što su njegovi crno-beli nedavno proslavili šestu uzastopnu titulu. Sa rekorderom po broju odigranih mečeva za „pancere” (odigrao 150 utakmica) dotakli smo se i tema koje nemaju veze s najvažnijom sporednom stvari na svetu, te nam je otkrio da mu nedostaje Beograd i srpski specijaliteti.

- Pratim sve klubove koje sam vodio, samim tim se to odnosi i na Partizan - počinje priču Mateus.

„Orlovima“ je

mesto u Brazilu

Na pitanje da li bi Siniša Mihajlović posle debakla s „orlovima” u kvalifikacijama za Mondijal u Brazilu 2014. godine trebalo da podnese ostavku, Mateus je dao iskren odgovor.
- Ne bih komentarisao Mihajlovića, kolege smo. To su interne stvari Saveza i selektora. Ono što mogu da kažem jeste da Srbija, sa igračima koje ima, treba da bude na evropskim i svetskim prvenstvima.

Teror Partizana traje duže od pola decenije... Kao čovek fudbala, da li možete da objasnite taj fenomen, u čemu se krije tajna uspeha crno-belih?
- Partizan iz godine u godinu pokazuje kvalitet. Jednostavno, odličan rad s omladinskim kategorijama daje rezultat, a višestruko se isplatilo i dugotrajno ulaganje u infrastrukturu, tu pre svega mislim na SC „Teleoptik”.
Šta je potrebno da Zvezda prekine dominaciju komšija?

- Kao bivši trener Partizana, sigurno je da želim da se ta dominacija nastavi. Što se tiče Zvezde, nju muče konstantne promene trenera, uprave, odlasci igrača. Za svaki posao je potreban kontinuitet, to se naravno odnosi i na fudbal. Moraju da zadrže na okupu trenera i igrače ukoliko žele da naprave rezultat.

Rekli ste da pratite dešavanja u srpskom fudbalu, znači li to da biste se vratili u Humsku kada bi usledio poziv?

- Trudim se da u životu nikada ne zatvaram vrata. Uvek bih razmotrio svaku ponudu, ali Partizan trenutno nije tema za mene jer ima mladog i perspektivnog trenera.

Vodili ste Mađarsku i Bugarsku. Kakve su šanse da jednog dana budete selektor Srbije?

- Svaka ponuda se razmatra. Voleo bih ponovo da radim u Srbiji, bilo u klubu ili reprezentaciji. Volim Srbiju i srpski narod - završio je priču Lotar Mateus, uz komentar da kad god se seti srpske hrane, seti se ogromnih i ukusnih porcija.

Mihajlović i Ljajić da nađu kompromis
Poznato je da Mihajlović zahteva od svojih izabranika da uredno pevaju himnu i da aplaudiraju protivničkoj. Adem Ljajić se oglušio o pomenuto naređenje i zato ga nema u reprezentaciji, a Mateus na tu temu kaže:
- Svaki selektor ima svoje zamisli i zna šta radi. Ne želim da zalazim u to. Možda je sve otišlo na lični nivo, a činjenica je da uspeh reprezentacije treba da bude iznad svega i svih. Samim tim, najbolje je naći kompromis.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP