Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SRAMOTA!

Vojni operativac ostao na ulici zbog rupe u zakonu!

Autor: Ekipa Alo! | 14.09.2013 - 23:58:00h | Komentara: 1

Milomir Živković, bivši pripadnik VBA, više od šest godina pokušava da dokaže da nije kriv za neovlašćeno uzimanje listinga nekoliko brojeva mobilnih telefona. Suđenje traje više od šest godina, a čak četiri su prošle u neprekidnim odlaganjima.

Milomir Živković

Milomir Živković: Šest godina pokušava da dokaže da je nevin!

Za to vreme, Živković je gotovo ostao na ulici jer je zbog ovog slučaja otpušten iz Agencije. Naizgled jednostavan postupak kao da nema kraja jer od 18 zakazanih suđenja, čak 13 uopšte nije održano.

„Taj postupak se sastoji od odlaganja suđenja u nedogled. Tužilaštvo je imalo četiri ili pet svedoka i ne mogu da verujem da sedam godina nije dovoljno da se samo ispitaju svedoci optužnice”, izjavio je Živković za B92.

On je zajedno s kolegom optužen da je neovlašćeno preuzimao listinge različitih brojeva telefona, među kojima je i broj bivšeg ministra odbrane Zorana Stankovića. U tim dokumentima, koje službe bezbednosti pod određenim uslovima mogu da dobiju od operatera, vidi se ko je kad i s kim razgovarao, ali ne i sadržaj razgovora.
Međutim, u periodu za kada je optužen Živković uzimanje listinga uopšte nije bilo regulisano zakonom. Bilo koji operativac službe je u to vreme mogao da uzme listing bilo kog građanina, što je ulazilo u redovan opis posla. Zato nije jasno zašto je postupak protiv dvojice bivših pripadnika VBA uopšte pokrenut. Živković smatra da mu je čitav slučaj namešten jer se zamerio nekom u Vojnobezbednosnoj agenciji.

- Radio sam u kontraobaveštajnom operativno-tehničkom centru VBA deset godina i verujte, stvarno ne mogu znati kome sam se radeći taj posao zamerio. Ovo je neka vrsta osvete - smatra Živković.

Na ovom slučaju se izmenilo troje sudija, a u odgovoru iz Višeg suda za B92 navodi se da je utvrđeno da nije bilo prevelikih razmaka između datuma glavnog pretresa: „Pritom sud ističe i činjenicu da su okrivljeni, ali i svedoci koji su do sada ispitani, bili pod obavezom čuvanja službene tajne, zbog čega je sud morao da zatraži od ovlašćenih organa da budu oslobođeni čuvanja tajne kako bi mogao da ih sasluša”, stoji u odgovoru.
Sledeće suđenje zakazano je za oktobar, za kada su ponovo pozvani svedoci tužilaštva.
Poslednji komentari
  • slaviša Vreme: 15.09.2013 08:28h

    Valjda znaš koga nisi smeo da imaš na uvid? :) :)Kamo li da imaš u razgovoru :) Sa sudom se ne hvataj jer tu nevini sigurno gubi a i obično pošten nema para zta advokate pa se i ishod zna.Ovlašćeni kaže(meni) Ko se s državom kači guzicom vlači" :) Šta očekivati dalje :) Pozdrav!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP