Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TUŽILAŠTVO O PREBIJANJU NA GEJ PARADI

Vojni policajaci nevini, žandarmi moraju da odgovaraju

Autor: Tanjug/Alo | 06.02.2015 - 18:33:00h | Komentara: 1

Tužilaštvo je danas odbacilo krivične prijave protiv dvojice vojnih policajaca koje je podneo zaštitnik građana Saša Janković. Istovremeno tužilaštvo je optužilo osam pripadnika Žandarmerije.

Prebijanje  Andreja Vučića

Prebijanje Andreja Vučića | Foto: RAS

I dok je Tužilaštvo odbacilo krivične prijave koje je podneo Saša Janković protiv dvojice vojnih policajaca, a povodom događaja koji su se odigrali tokom Parade ponosa, kada su premlaćeni Andrej Vučić i Predrag Mali, Više javno tužilaštvo u Beogradu optužilo je osam pripadnika Žandarmerije zbog sumnje da su kao saučesnici izvršili krivično delo napad na vojno lice u vršenju vojne službe u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje.

Kako se navodi u saopštenju Tužilaštva, žandarmi se terete i za krivično delo zloupotreba službenog položaja, u vezi sa njihovim učešćem u događajima na dan održavanja Parade ponosa.

Inače, zaštitnik građana Saša Janković podneo je krivične prijave 14. januara protiv dvojice pripadnika Uprave Vojne policije zbog napada na pripadnike Žandarmerije u vršenju službene dužnosti.
On je prijave podneo povodom incidenta tokom prošlogodišnje Parade ponosa kada su se pripadnici Žandarmerije sukobili sa četiri osobe, od kojih su dvojica braća visokih javnih funkcionera - Aleksandra Vučića i Siniše Malog.

Ovim povodom, putem Twittera, oglasio se i zaštitnik građana koji je podneo tužbu i naveo da svako treba da radi svoj posao:

Poslednji komentari
  • branko1 Vreme: 06.02.2015 20:16h

    Koji posao ti radiš jado I bedo. Niko nije znao ni da postojiš dok si godinama, ovaj narod"štitio" od DS pljački I otimačina.Sad si se raskokodakao ,ali kasno I pogrešno

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP