Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SRPSKI GLOUBTROTER

VOLI DA PUTUJE: Direktor posle Kariba ide u Pariz o našem trošku

Autor: Blic | 13.09.2014 - 13:10:00h | Komentara: 0

Predsednik Komisije za hartije od vrednosti Zoran Ćirović, koji je ranije obećao da neće ići na službena putovanja, ponovo planira da troši novac u istu svrhu, saznaje „Blic”.

Zoran Ćirović

Ćirović svetski putnik: Provede i do 80 dana godišnje na putu

Ćirovićev plan su dva vezana putovanja. Prvi je Miločer, gde će od ponedeljka do četvrtka boraviti na ekonomskom forumu.
Nakon toga iz Podgorice direktno treba da uhvati let za Pariz, gde bi trebao da prisustvuje sastanku Administrativnog odbora CEB banke Saveta Evrope. Troškovi svih putovanja, uključujući i dnevnice, opet će snositi Komisija. Kao i ranije, i ovog puta sam sebi je potpisao naloge za putovanja .

Misterija
Pitanje je koga Ćirović predstavlja u CEB banci? „Blic” saznaje da bi trebalo Ministarstvo finansija, a ne Komisiju na čijem se čelu nalazi. Po tome onda troškove njegovog putovanja u Pariz na sastanke banke ne bi trebalo da plaća Komisija.
U Ministarstvu finansija kažu da je Ćirovića imenovala Vlada za mesto u banci, a da je uobičajeno da svaka institucija snosi troškove svojih zaposlenih za putovanja.

Kako je „Blic” već pisao, predsednik Komisije je potrošio više od sedam miliona dinara za putovanja po svetu, iako ovo telo loše posluje i ima velike gubitke. Van zemlje provede i do 80 dana godišnje, zbog čega su reagovali i članovi skupštinskog Odbora za finansije tražeći njegovu ostavku.

U Pariz odlazi četiri puta godišnje, a pored Francuske posetio je Ameriku, Peking, Brisel, Beč, Skoplje, Strazbur, Ljubljanu, Grčku, Indiju, Mauricijus, Dominikansku Republiku.


Borislav Stefanović, član Odbora za finansije, kaže za „Blic” da Ćirović do sada ništa nije uradio i da mora da podnese ostavku.


- Ne poštuje ovu instituciju, sam sebi odobrava putovanje, obavesti nas kad se vrati - kaže Stefanović.


Kako “Blic” saznaje, Ćirović je imenovan kao član Administrativnog odbora CEB banke još 2007. dok je bio u Ministarstvu finansija. Zbog toga minimum četiri puta godišnje odlazi u Pariz. Ipak, kao predsednik Komisije, ne može da bude kao pojedinac član nijedne institucije, organizacije, najmanje banke u zemlji i inostranstvu i svako takvo članstvo je direktan sukob interesa.


Zoran Ćirović za „Blic” nije želeo da odgovori na pitanja ko mu je odobrio putovanje, da li je u sukobu interesa i koliko dobija novčanu nadoknadu za članstvo u banci. Rekao je kratko da putovanjem u Pariz zastupa interese Srbije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP