Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEVIĐENO U SRBIJI

Voz jurio 100 na sat, putnici se prepali!

Autor: 021.rs | 21.07.2015 - 20:08:00h | Komentara: 2

Nov Štadlerov voz, koji je saobraćao na relaciji Beograd-Novi Sad, juče umalo nije iskočio iz šina prilikom skretanja u krivini pri brzini od 100 km/h.

Štadlerovi vozovi Foto: Tanjug / Oksana Toskić 23.6.

Štadlerovi vozovi Foto: Tanjug / Oksana Toskić

Ovaj incident desio se u nedelju oko 19:15 časova na pruzi između Nove i Stare Pazove. Nov

Štadlerov voz broj 3412 odjednom se nakrivio i nastala je panika, priča za 021 jedan od putnika ovog voza, Miodrag Narančić.
 - Dremao sam i najednom je voz naglo poskočio toliko jako da sam se u sekundi probudio. Voz se naglo nakrivio na desnu stranu da bi se onda vratio na levu, putnici su krenuli da vrište, prtljag im je popadao sa držača, a neki putnici su i pali na pod. Mislio sam da ćemo se prevrnuti, u životu se nisam tako uplašio - kaže sagovornik 021.rs.

Prema rečima putnika iz voza, niko od osoblja nije uplašenim putnicima objasnio šta se zapravo desilo, niti im se iko izvinio za pretrpljeni strah.

Kontrolor u vozu je kratko rekao da on ne može da otkrije ime mašinovođe, niti može uopšte da uđe u njegovu kabinu i pita ga šta se dogodilo, već da to može da se sazna jedino od otpravnika vozova u Novom Sadu.

Prema nezvaničnim saznanjima iz policije, ovakve situacije su česte i normalne po tropskim vremenskim uslovima, jer je najverovatnije došlo do "sunčanih krivina", odnosno iskrivljenja šina usled temperature veće od 50 stepeni Celzijusa.

U ovakvim situacijama policija nema ovlašćenja da pogleda snimke sa sigurnosnih kamera kako bi utvrdila eventualne propuste mašinovođe, već, kako kažu, to mogu samo visoki službenici Železnica Srbije.

Ovu informaciju za 021 potvrdio je i Dimitrije Milutinović, direktor Sektora za prevoz putnika u Železnicama Srbije.

 - Smatram da putnicima nije bio ugrožen život, jer se ovakve stvari dešavaju usled velikih vrućina, ali i mogućnosti da se neki kamen našao na šinama. Novi Štadlerov voz je siguran voz, koji je u ovom slučaju išao brzinom prilagođenom za taj deo puta -  tvrdi on.

Kako 021 saznaje u Sektoru za prevoz putnika, kupovinom vozne karte svaki građanin je osiguran prilikom vožnje, te ukoliko dođe do neke povrede svako ima pravo da uz adekvatne dokaze dobije naknadu, shodno zakonu o osiguranju.

Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 22.07.2015 05:57h

    Када се било шта ружно деси на железници одмах се зна тачно узрок!Железничари то тачно знају!Ако је сумњив машиновођа све се свали на њега?Онда новинари навале да пишу све и свашта а не знају железничка правила.А тек да видите када дођу полуписмени полицајци који не знају своје а камоли железничке прописе?Уколико је сектор за одржавање пруге крив или лоша организација руководиоца ту тек настане брањење и сакривање узрока?МАШИНОВОЂЕ ПОСЛЕ ДОЛАСКА ,,ДЕМОКРАТА,, НА ВЛАСТ КАО И САДА ТРПЕ СТРАХОВИТЕ ТОРТУРЕ ЗБОГ ЛОШИХ УСЛОВА РАДА!Обратили су се министарствима пре неколико месеци и још нису добили одговор?

  • Kostadin Vreme: 22.07.2015 06:58h

    Zamislite tek kako je tamo u svetu. Tamo voz juri čak 120 do 130 km. na sat.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP