Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAJVESELIJI AUTOBUS U BEOGRADU

Vozač GSP-a svako jutro čeka putnicu koja kasni!

Autor: Dnevno.rs | 05.05.2015 - 18:10:00h | Komentara: 8

Postoji jedna autobuska linija u Beogradu koja je sasvim neuobičajena. U njoj nema guranja, laktanja, niti borbe za preostalo mesto. Dugačka je samo 2,5 kilometara i trenutno je najkraća u Beogradu.

autobus GSP

Ilustracija | Foto: D. Milenković

Polazi od okretnice 18-ice u naselju Medaković III do naselja Vojvoda Vlahović. Međutim, nije to ono što je izdvaja od ostalih gradskih autobusa. Njen zaštitni znak su vozači, koji svakodnevno uz osmeh i lepu reč dočekuju i ispraćaju svoje putnike.

"Na ovoj liniji sam od samog početka, već dve i po godine. Ranije sam vozio 85-icu, dok nisu uveli minibuseve. Shvatio sam da bih najviše voleo da radim na takvim linijama jer sam mnogo prisniji sa ljudima", počinje priču za Đorđe Kurandić (31), koji je spontano pozdravio putnika koji je ušao – ”Zdravo, Ivane”.
Uz međusobno pozdravljanje, usputne razgovore o lepom vremenu i drugim stvarima koje su sastavni deo svačijeg života, vožnja od okretnice do okretnice - 20 minuta prođe za tili čas.
"Pokvario mi se motor. Taj deo uopšte ne mogu da nađem i ne znam kada će ga popraviti. Sada ćeš me viđati svakog dana", kazao je vozaču jedan od putnika, koji je seo odmah iza njega zbog lakše komunikacije. Đole, kako ga iz milošte zovu putnici, našalio se i objasnio kako pojedinci imaju svoje mesto u busiću.
"Posebno dve gospođe, jedna je doktorka, a druga radi u Elektroditribuciji, vole da se smeste tu na početku. To su od početka njihova mesta", kroz smeh kaže Kurandić.

Vozač ističe da u njegovom autobusu skoro pa i nema Bus plus kontrole.

"Skoro niko se ne čekira, osim onih koji imaju mesečne karte, pa tu i tamo prislone karticu. Kontrola za ove dve i po godine ušla je možda jednom ili dva puta. Građani se tome baš raduju", kaže on.
Autobus na ovoj liniji polazi u šest ujutru, a vožnju završava u 21.30 časova.
"Ujutru je najveći špic. Deca rasprostru svoje rančeve, stariji se raspričaju kao da je dva popodne i baš nam je veselo", prepričava vozač.
Prednosti linije 26L ima mnogo, ali najznačajnija od njih je što će vam Đorđe ili njegov kolega ispuniti svaku želju. Sigurno ste i sami bili u situaciji kada vam je neki vozač ispred nosa zatvorio vrata. To se na ovoj liniji nikada neće dogoditi.
Kada je veseli autobus stigao na okretnicu u naselju Vojvoda Vlahović, stajao je nekoliko minuta i bus je trebalo da krene. Međutim, Đorđe se okrenuo i ugledao gospođu u crvenom kaputu i sa crvenim šeširom.
"Ova žena svakog jutra kasni", rekao je Đole i otišao u rikverc kako bi je što pre ”pokupio”.
"Meni ništa ne znači tih dvadesetak sekundi, a njoj će mnogo značiti", dodao je on.
Pored toga, Đorđe je otkrio još nekoliko sitnica zbog kojih putnici obožavaju da se voze baš sa njim.
"Kada se uveče vozimo ja im pustim film ili im skuvam kafu, zavisi kako-kad", rekao je on i rado pokazao improvizovanu kuhinju unutar autobusa.
Putnici tačno znaju u koliko sati će ih Đorđe pokupiti i spremno čekaju na stanici. Od mnogobrojnih judi koji se nalaze na određenoj stanici, ovaj vozač tačno zna koji su ”njegovi putnici”.
"Videćete, sada će ući ove dve gospođe", rekao je on i tako je i bilo. Za kraj vožnje, objasnio nam je da za njega ovo nije posao, već, kako kaže ”porodični autobus”.
"Mi se ovde baš družimo. Znam ime svakoga od njih, gde rade, kako im je porodica... Često se dogodi da mi ostave neki kolač, voće ili neke grickalice za usput, da mi se nađe", zaključio je Đorđe.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • Nikola Vreme: 05.05.2015 18:30h

    Svaka cast Bravo

  • mmm Vreme: 05.05.2015 21:08h

    Bitno je da imaju da kupe prase,jagnje,pice,tortu i sve ostalo sto je potrebno za slavu ili Vaskrs, a da dva puta godisnje plate popu kad osvestava vodu nemaju.Sramota, za sve se ima, samo za crkvu nema!

  • Lana Vreme: 05.05.2015 22:40h

    Bravo za vozaca !! @mmm da nisi omasio temu? Kakve veze prevoz i crkva imaju? Prasici, jagnjici i sve ostalo?? I kad vec pominjes temu, i ne treba da daju!! Ni 2x godisnje!! Dovoljno je sto im se budzeta daje za penziono i zdravstveno!! Ostalo neka zarade!

  • nedjo Vreme: 06.05.2015 01:17h

    ma ajte molim vas ,još će i u rikverc da ih vozaju

  • Slađana Vreme: 06.05.2015 06:38h

    Svaka čast...Vozač za primer :)

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP