Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZBOGOM, EVROPO!

Vraćaju nam vize dogodine!

Autor: Tanjug | 19.12.2012 - 15:34:00h | Komentara: 1

Izvestiteljka EP Tanja Fajon kaže da postoji velika mogućnost da neke članice EU suspenduju bezvizni režim prema pojedinim zemljama Zapadnog Balkana.

Putuj, Evropo, i ne misli na nas

Putuj, Evropo, i ne misli na nas

Upitana koje bi zemlje najpre mogle izgubiti bezvizni režim, evropska parlamentarka nije precizno odgovorila, ali je ukazala na određene činjenice o broju lažnih azilanata iz pojedinih zemaja, navodi agencija Anadolija.

"Prema informacijama o broju lažnih azilanata, to su najčešće građani Srbije i Makedonije, a u poslednje vreme i BiH. Sve vreme najveći problem je s pripadnicima manjina, dakle, Romima. To je vrlo osetljiva situacija, koju moramo rešavati svi zajedno, korak po korak, u dijalogu s Briselom", rekla je Fajonova i dodala da vlade balkanskih zemalja čine sve što se od njih očekuje.
Ona je ocenila da se to posebno može dogoditi u slučaju neke političke, odnosno predizborne kampanje, kao što će biti u Nemačkoj, gde će se u proleće održati parlamentarni izbori.
Agencija Anadolija tumači da iz ovakvog stava Fajonove proizlazi da je uvođenje viza za građane Zapadnog Balkana gotovo izvesno već početkom 2013. godine.
Ona kaže da su alarmantne poslednje informacije o broju molbi za azil građana država Zapadnog Balkana, ali da se, kako je rekla, nada da će i vlasti i građani učiniti sve što je u njihovoj moći i da neće kršiti prava slobode kretanja.

Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: Fonet-EBS

Dačić: Radimo sve da smanjimo broj lažnih azilanata

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas, povodom treće godišnjice vizne liberalizacije, da Srbija radi sve da smanji broj migranata i lažnih azilanata koji idu u zapadnu Evropu.

Dačić je, na otvaranju zajedničkog Kontakt centra srpske i bugarske policije i carine u Kalotini na granici sa Bugarskom, rekao da je Srbiji važno da ne dođe do narušavanja vizne liberalizacije.
"Mi činimo sve što možemo da smanjimo broj migranata i lažnih azilanata koji idu u Zapadnu Evropu", rekao je Dačić ističući da je Kontakt cenatar od velikog značaja za Srbiju u obavljanju tog posla. 
Poslednji komentari
  • Maksimilijan Vreme: 20.12.2012 08:23h

    Biće uspeh ako nam ne budu tebale vize i za Kosovo !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP