Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

HAŠKI TRIBUNAL NALOŽIO BEOGRADU DA IZRUČI LIDERA RADIKALA

Vraćanje Šešelja novi udar na Srbiju!

Autor: Ekipa alo! | 23.05.2015 - 07:00:00h | Komentara: 4

Hag je juče bacio još jednu rukavicu u lice Srbiji i njenoj vlasti pošto je Beogradu naložio da lidera radikala dopremi nazad u sheveningenski pritvor do utorka, 26. maja! Na odluku Žalbenog veća Haškog tribunala Šešelj je reagovao poznato.

Neće dobrovoljno  nazad u Hag: Vojislav Šešelj

Neće dobrovoljno nazad u Hag: Vojislav Šešelj | Foto: Miloš Cvetković

- Sigurno se neću dobrovoljno predati, ali neću ni bežati. Ako pokrenu onaj postupak za isporuku, braniću se tokom tog postupka - izjavio je lider Srpske radikalne stranke.


On objašnjava da zakon propisuje da se mora pokrenuti sudski postupak pred domaćim sudovima koji traje 14 dana, da bi se odlučilo o njegovom izručenju.

- Šta će dalje biti i kako će se odvijati situacija, ne znam, to morate da pitate premijera Vučića i predsednika Nikolića - rekao je Šešelj, koji je u novembru prošle godine privremeno pušten na slobodu.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić za naš list kaže da je ova nova odluka haških organa još jedan odraz samovolje Haškog tribunala.

- Ovo je dokaz pravnog voluntarizma koji Hag demonstrira već duže vreme, posebno u ovom predmetu. Mi još ništa zvanično nismo dobili, a kada dobijemo dokument, Vlada će doneti odgovarajuće odluke - izjavio je juče Ljajić.

Konačna odluka o tome na koji način će srpske vlasti udovoljiti zahtevima Haga mogla bi da padne u ponedeljak, dan uoči roka za isporučivanje Šešelja, kada u Beograd u dvodnevnu posetu dolazi glavni tužilac haškog Tribunala Serž Bramerc. Bramercova poseta najavljena je u sklopu pripreme njegovog redovnog polugodišnjeg izveštaja Savetu bezbednosti UN. Tribunal je najavio da će se tužilac sastati s premijerom Vučićem, ministrom policije Nebojšom Stefanovićem i ministrom pravde Nikolom Selakovićem, tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem, kao i s predstavnicima međunarodne zajednice.

Šešelj je optužen za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i Bosni i Hercegovini od 1991. do 1993. Prvostepeno veće ga je pustilo na privremenu slobodu 12. novembra prošle godine iz humanitarnih razloga, radi lečenja od tumora debelog creva, koji je, po nalazima lekara, metastazirao na jetri.

Dodik

Dodik | Foto: Siniša Pašalić

Dodik: Preko Šešelja destabilizuju Vučića


Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je da je nalog Haškog tribunala o vraćanju Vojislava Šešelja iskorišćen kako bi se dodatno destabilizovala Srbija i kako bi bio izvršen atak na vlast Aleksandra Vučića i njegovu poziciju. On je rekao da je Haški tribunal odavno izgubio značaj, a činjenica da je Šešelj toliko proveo tamo i nije osuđen govori o kakvoj se pravdi radi.
- Tu nema ni sistema ni pravde - poručio je Dodik i napomenuo da “spirala udara i poniženja od strane nekih međunarodnih faktora ne prestaje”.

Poslednji komentari
  • mima Vreme: 23.05.2015 09:33h

    Samo neka Seselj putuje i neka dokaze svoju nevinost. Srecan mu put!

  • kobasica srbije Vreme: 23.05.2015 11:51h

    Pa dobro ako ruše vladu oni su je i postavili, sad kad im je malo dosadno sad će da je ruše. Jel neko hoće da poveruje da smo mi Srbi postavili ovu vladu?

  • walter Vreme: 23.05.2015 13:31h

    Sta se ceka vodite tog zlotvora u Hag i dajte mu jedno 100 god robije i ovako ne zna sta ce sa sebe poceo je napadati i vredjti Zene samo da bi se reklamirao po novinama.A ovaj Dodik mora on u sve da se trpa sve on zna ako bog da i on ce u mardelj za silne milionske pronevere namestene tendere itd,zasto gospodin ne objasni odakle mi vila na DEDINjU od koga je dobio na poklon i zasto postenjacina samo prodaje postenje,kako se spomene njegovo hapsenje on odmah preti kako ce raspisati referendum da bi zavadio sirotinju a on uziva u milionima nadam se da nece jos dugo!!!

  • Gordana Vreme: 23.05.2015 15:13h

    Kako monstrume iz Haga nije sramota da traze vracanje gospodina Seselja u Hag?Godine 1999,godine,Srbiju nije bombardovao ni gospodin Seselj,ni srpski zatvorenici Haskog tribunala,vec nasi zapadni saveznici iz 2.svetskog rata.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP