Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTARSTVO ODBRANE

Vraćeno 15 stanova zbog nezakonitog korišćenja

Autor: Beta | 14.06.2015 - 12:45:00h | Komentara: 0

Radna grupa za ustanovljavanje zakonitosti raspolaganja nepokretnostima u javnoj svojini koje koriste Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije za četiri meseca proverila je osnov korišćenja 216 stanova od čega je 15 stanova vraćeno Vojnograđevinskom centru Beograd zbog nezaknitog korišćenja, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.

Bratislav Gašić

Bratislav Gašić | Foto: Vesna Lalić

U saopštenju se podseća da je radnu grupu formirao ministar odbrane Bratislav Gašić zbog višegodišnjih zloupotreba i bespravnog korišćenja stambenog i poslovnog prostora i ističe da će vraćni stanovi biti dati stambenom fondu koji će ih u redovnoj proceduri dodeliti pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
"Za svega četiri meseca Radna grupa je proverila osnov korišćenja 216 stanova, adaptiranih i poslovnih prostora u više gradova u Srbiji. Već je 15 stambenih prostora vraćeno Vojnograđevinskom centru Beograd zbog nezakonitog korišćenja. U većini njih, računi takođe nisu plaćeni", piše u saopštenju.
Kako je navedeno, radna grupa nastavlja kontrolu zakonitosti korišćenja stanova, poslovnih prostora, garaža, objekata i zemljišta s ciljem da se sve nepokretnosti koje se koriste bespravno ili nenamenski preuzmu i dalje koriste u skladu sa zakonom.
U saopštenju je i povodom medijskih napisa o tome da Ministarstvo odbrane ne vodi računa o stanovima u svom vlasništvu, navedeno da je stan u Bulevaru Mihajla Pupina br. 97/1 u Beogradu, do 2014. godine bio bespravno useljen i da je nakon sudske presude 2014. godine, stan iseljen i vraćen u stambeni fond Ministarstva odbrane.
"Stan je bespravno koristio Tomislav Jovanović iz Beograda, koji pritom nije plaćao račune za električnu energiju, pa su potpuno neistiniti navodi da 'stan godinanama zvrji prazan zahvaljujući nebrizi Ministarstva odbrane' ", piše u saopštenju.
Ministarstvo odbrane napominjemo i da je odmah po pozivu predsednika skupštine stanara zgrade u Bulevaru Mihajla Pupina, ekipa Vojne ustanove "Beograd-2" izašla na teren kako bi rešila problem sa izlivanjem kanalizacije u navedenom stanu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP