Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

FIZIČKI OBRAČUN DVE FRAKCIJE NAPREDNJAKA

Vranje: Uz šamare i uvrede nestao i novac iz kase SNS!

Autor: Blic | 24.10.2013 - 15:30:00h | Komentara: 0

Gomila psovki i uvreda i poneki šamar razmenjeni su između pripadnika dve frakcije Srpske napredne stranke u Vranju, a stvari su se donekle smirile tek dolaskom policije u Lenjinovu ulicu, gde se nalaze prostorije stranke.

Protest: Članovi SNS ispred stranačkih prostorija

Protest: Članovi SNS ispred stranačkih prostorija | Foto: V. Pešić

“Blic” saznaje i da je iste večeri iz stranačke kase SNS nestalo 375.000 dinara, kako naš izvor kaže, namenjenih za isplatu troškova prevoza na obeležavanje petogodišnjice partije u Beogradu.

Trvenja traju tri meseca
Trvenja u vranjskom SNS-u traju više od tri meseca najviše zbog sukoba Dragana Nikolića i Dejana Tričkovića. Na meti brojnije naprednjačke frakcije je i predsednik omladinske organizacije Slobodan Petrović. Nikolić tvrdi da je Petrović najuren iz stranke, a Tričković suprotno.

Predsednik Gradskog odbora stranke i vođa jedne od zavađenih frakcija naprednjaka Dejan Tričković demantovao je da je ukrao stranački novac, a optužbe “ostrašćenih” članova smatra zlonamernim i nistinitim. Trenutno, policijski inspektori istražuju ko je otuđio novac naprednjaka.
Upravo na poziv Tričkovića intervenisala je i policija nakon što se čelnik naprednjaka sastao sa trojicom članova omladinske organizacije SNS oko 20 sati.
Veliki broj članova, koje su predvodili potpredsednici Gradskog odbora Srđan Milošević i Nenad Veličković, pokušali su da uđu u kancelariju, ali su vrata bila zaključana. Ulazna vrata su obili bušilicom. Zbog opasnosti od fizičkog napada, Tričković je telefonom zvao potpredsednika stranke Bratislava Gašića.

Narodni poslanik i lokalni lider naprednjaka Dragan Nikolić izjavio je da je zbog šamara i stresa u bolnici završio tehnički sekretar Aleksandar Nikolić, koga su, kako kaže, maltretirali i fizički napali Tričković i njegove mlade kolege.

Dragan Nikolić

Dragan Nikolić

- Potpredsednik stranke u Vranju Srđan Milošević me je psovao, vređao i pretio da će da me masakrira. Neki članovi pokušali su na silu da uđu u prostoriju. Zvao sam policiju. Doneli su bušilicu da otvore zaključana vrata. Incident je nastavak opstrukcije mog obavljanja funkcije predsednika Gradskog odbora SNS-a i Skupštine grada. Pojedini lokalni funkcioneri SNS-a pokušavaju da me diskredituju i predstave kao lopova i kriminalca. Ne odustajem od borbe da se odbranim od spletkarenja, podmetanja i otvorenog linča - izjavio je za “Blic” Dejan Tričković.

Lider vranjskih naprednjaka, advokat Dragan Nikolić rekao je da nemili događaj u naselju Češalj predstavlja “neuspelu sinhronizovanu akciju vrha SPS, vranjske Policijske uprave i Dejana Tričkovića da razore i preotmu stranku u lokalu”.
- Nemila zbivanja komentarisaću tek danas, jer je za sredu uveče Bratislav Gašić u Vranju zakazao sednicu Gradskog odbora - rekao je Nikolić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP