Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VELIKA TRAGEDIJA U SELU PRIJEVOR KOD ČAČKA

Vrata od 260 kilograma zgnječila dečaka!

Autor: Vladimir Nikitović | 01.07.2014 - 07:56:00h | Komentara: 4

Na slabašno telo sedmogodišnjeg Bojana Brkovića iz sela Prijevor kod Čačka preksinoć je, dok je igrao fudbal u dvorištu, pala kapija teška 260 kilograma i bukvalno ga zgnječila!

Bojan Brković

„Jedva su čekali da ga vide posle deset dana boravka na letovanju“, kažu
komšije nastradalog Bojana Brkovića

 

Na sedmogodišnjeg Bojana Brkovića pala je kapija kada je pokušao da zatvori klizna
vrata kako mu lopta ne bi otišla iz dvorišta

Nesrećni dečak u subotu kasno uveče je stigao sa letovanja na kom je bio sa drugarima iz škole i odmah posle prespavane noći izašao je u dvorište da se igra. Oko tri sata po podne pokušao je da zatvori klizna vrata na kapiji, kako lopta ne bi otišla iz dvorišta, pošto je igrao fudbal.

- Povukao je jako kapiju, što je i ranije činio. Međutim, prvi put se dogodilo da su vrata ispala iz ležišta, nakon čega je čelična grdosija od 260 kilograma pala na dečaka - rekao nam je Borivoje Stojanović, komšija stradalog mališana.

Poginuo pred očima oca, koji je bio na nekoliko metara dalje

U trenutku nesreće, Bojanov otac Željko bio je na nekoliko metara dalje, ali nije mogao da reaguje kada je video da kapija pada na dečaka. Nadljudskom snagom nekako ju je pomerio i izvukao nepomično Bojanovo telo. Odmah je na lice mesta stigla ekipa Hitne pomoći, koja je dečaku uspela da povrati puls. Nažalost, mozak nije reagovao i na putu do bolnice dete je preminulo.
U kući porodice Brković u Prijevoru juče su samo mogli da se čuju jauci i plač. Majka Tamara i otac Željko skrhani su bolom, a kako kažu komšije, dečakov otac je van sebe pošto mu se tragedija dogodila pred očima.

- Šta da vam kažem, tuga jedna. Nikada se nisu odvajali od Bojana, koji je bio slabašno i mršavo, ali živahno dete. Jedva su čekali da ga vide posle deset dana boravka na letovanju. Govorili su kako ne mogu da sačekaju da ga vide i evo šta se dogodilo tokom jednog običnog nedeljnog popodneva – pričaju komšije.

Vidno potreseni Željko Brković nije želeo da daje bilo kakve izjave za medije i bio je izričito protiv fotografisanja dvorišta i mesta gde je stajala kapija. Jedino nam je kratko rekao da je ogorčen na bolnicu i sud, pošto je naložena obdukcija tela dečaka, čemu se on protivio.

Umesto kapije, stavljen venac
Na ulazu u dvorište nema kapije koja je usmrtila dečaka. Na to mesto postavljen je venac, a još su vidljivi tragovi krvi. Rođaci i prijatelji dolazili su juče da izraze saučešće šokiranim i ožalošćenim roditeljima malog Bojana.


Željko je radio kao limar u Auto-moto savezu Srbije, a njegova supruga Tamara je nezaposlena. Imaju i četvorogodišnjeg sina Srđana.

Poslednji komentari
  • mima Vreme: 01.07.2014 11:49h

    Aman, ljudi, mora li kapija biti teska pola tone? Ja ne mogu da verujem u ovo. Cemu to?... Mnogo mi je zao deteta. TUGA!

  • Mina Vreme: 01.07.2014 17:07h

    Mali andjeo,zasto njemu tako malenom to da se desi.Pocivaj u miru Bozjem malisa i neka te andjeli cuvaju.

  • slavka Vreme: 01.07.2014 17:19h

    Slabašno dete a uspelo tako teška vrata da izbaci iz ležišta?pre bi ja rekla da vrata nisu dobro ni stavljena...pa obdukcija i je potrebna budući da je mlada osoba i u takvim okolnostima ...žalosno...trebalo bi ispitati,da li kod normalno postavljenih vrata i punoletan može da ih izbaci a kamoli dete,ovo i jeste za sud

  • MIMI Vreme: 02.07.2014 06:46h

    Saučešće porodici a malog Anđela neka Anđeli čuvaju...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP