Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KMB BANKA U LAZAREVCU NEMA NOVCA ZA SVOJE ŠTEDIŠE

Vratite pare ili pravim rusvaj!

Autor: Gane Đorđević | 07.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 4

Milovan Starčević (65) iz sela Županjac proklinje dan kada je prekoračio prag ekspoziture KMB banke u Lazarevcu i na čuvanje joj poverio novac koji su on i njegova supruga Ljiljana (60) čitavog života štedeli da bi im starost bila lakša.

„Štedeo sam ceo život, a sad kažu da nemaju odakle da mi daju jer su opljačkani“, kaže očajni Starčević

„Štedeo sam ceo život, a sad kažu da nemaju odakle da mi daju jer su opljačkani“, kaže očajni Starčević

Dok policija istražuje mogućnost da je neko od zaposlenih u lazarevačkoj ekspozituri KMB banke 23. januara izrežirao oružanu pljačku da bi tako prikrio proneveru štednih uloga, mučni Starčević gotovo mesec dana, kao lud obigrava oko zgrade, u kojoj se nalaze njegove pare. On tvrdi da je u banci nepoželjan, jer mu tamo duguju ušteđevinu koju sada odbijaju da mu isplate.


KMB banka: „Vratićemo pare”


U centrali KMB banke u Kragujevcu nisu odgovorili na pitanja „Alo!“ kada će bračnom paru Starčević, ali i ostalim štedišama u Lazarevcu biti isplaćeni štedni ulozi. U banci, međutim, priznaju da su internom kontrolom poslovanja utvrđene neregularnosti i da su o tome obavešteni nadležni organi. Prema tvrdnjama iz KMB oštećeni klijenti ne treba da se brinu jer će prema njima ubrzo biti ispunjene sve obaveze banke.

- U tu banku se po pare ulazi izgleda isključivo s kapuljačom na glavi, za pošten svet tamo nema mesta. Ne daju mi ušteđevinu, ‘oću da napravim neki rusvaj - beznadežno, vrteći glavom kaže Starčević, koji je 10. marta na šalteru, umesto svojih para, dobio izvinjenje.

- U poslednjih mesec dana promenili su tri direktora i svaki mi je rekao da se strpim. Da li bi oni imali strpljenja da ja njima kojim slučajem dugujem novac? Hoću moje pare smesta - ljutito poručuje Starčević.

Da je ova banke suočena sa velikim problemima postalo je jasno sredinom marta kada je policija privela njene službenike pod sumnjom da su proneverili 200.000 evra štednih uloga. Dva meseca ranije, 23. januara, u ekspozituru je navodno upala jedna maskirana osoba i uz pretnju pištoljem od blagajnika otela pun džak para.

Izvor „Alo!“ objašnjava da inspektori sada istražuju mogućnost da je neko od zaposlenih izrežirao pljačku kako bi prikrio proneveru. Zbog toga su pored službenika ekspoziture privedene još najmanje dve osobe koje nisu zaposlene u banci.

- U policiji sumnjaju da su jedan ili više zaposlenih, izrežirali pljačku da bi prikrili proneveru. Sve do okončanja istrage štediše neće moći da podižu svoje uloge - navodi izvor.
Poslednji komentari
  • jad Vreme: 07.04.2015 09:20h

    gde je aad kreditni biro za banke da im odredi bonitet...jel rreba neka kamata da ide kad ne mogunda vam vrate novac kao sto ide ljudima kad kasne za ratu..jad i beda od drzave

  • MS Vreme: 07.04.2015 12:01h

    Alo bre: KBM BANKA AD KRAGUJEVAC. KBM nikako KMB

  • posmatrac Vreme: 07.04.2015 12:03h

    A gde su privatni izvrsitelji? A da oni su samo da globe jadnike koji nemaju za infostan

  • Joco Vreme: 07.04.2015 16:25h

    Koliko ja znam postoji Agencija za osiguranje depozita , koja garantuje isplatu do 50.000,- eur i pripadajuću kamatu do dana kad je klijent došao po novac.Šta jel to više nevaži ?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP