Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NOVE KARTE ZA PREVOZ:

Vremenska važi od trenutka validiranja, a turistička od trenutka kupovine!

Autor: Telegraf.rs | 15.01.2015 - 10:39:00h | Komentara: 3

Ukinuta je pojedinačna karta od 73 dinara jer se u praksi pokazalo da građani promene dva ili više prevoza. Zbog toga je uvedena vremenska karta od 90 minuta koja košta 89 dinara, koja omogućava da se promeni više prevoza

Bus Plus

Bus Plus | Foto: Emil Čonkić

Zahvaljujući zajedničkom angažmanu Grada Beograda i predsednika Vlade Srbije, penzionerima starijim od 65 godina cena karte za prevoz je ostala ista i ona i ubuduće na godišnjem nivou iznosi 407 dinara.
Istovremeno, pronašlili smo i rešenje da se obezbede veći prihodi za glavnog gradskog prevoznika, a očekujemo da Vlada Srbije donese odluku da sva javna preduzeća i ustanove na teritoriji Beograda kupuju mesečne karte za svoje zaposlene, rekao je gradski menadžer Goran Vesić gostujući na televiziji Pink.
- Na taj način ćemo svi zajedno doprineti razvoju gradskog saobraćaja. Trenutno su prihodi 760 miliona dinara mesečno, a da bi prevoz u gradu funkcionisao, neophodno je 900 miliona dinara. Razlika se uplaćuje iz gradskog budžeta i uplaćuju je faktički svi građani jer je to njihov novac – istakao je Vesić.
Kako je precizirao, novine u tarifnom sistemu su uvedene da bi se pojedinim korisnicima izašlo u susret.

Goran Vesić

Goran Vesić | Foto: Željko Šafar

- Ukinuta je pojedinačna karta od 73 dinara jer se u praksi pokazalo da građani promene dva ili više prevoza. Zbog toga je uvedena vremenska karta od 90 minuta koja košta 89 dinara, koja omogućava da se promeni više prevoza. Pored toga, za sve kategorije, sem za penzionere, uvedena je godišnja karta, gde je omogućeno da se plati jedanaest, a da se koristi 12 meseci. Uveli smo i turističku kartu za jedan, tri ili pet dana, a takođe za svaku uplatu od 900 dinara, sto dinara je gratis. Vremenska karta od 90 minuta važi od momenta validiranja u vozilu, dok turističke karte važe od trenutka kupovine – precizirao je Vesić.
Tokom godine, naveo je Vesić, tarifni sistem će se i dalje pratiti, te ukoliko naplata bude dobra, razmotriće se i mogućnost eventualnog smanjenja cena.
Poslednji komentari
  • vlada i Vreme: 15.01.2015 12:58h

    Nikako da kažu koliko novca plaćaju za kertu ljudi koji su bez i jednog dinara prihoda a odvajali su za razvoj gradskog prevoza jednu,dve i tri decenije.Zar su privatni džepovi toliko neprikosnoveni da nas maltretiraju godinama sa cenom karte za prevoz.Da li oni nešto rade drugo osim da proračunavaju kako da izvlače novac iz džepova građana.Ima li u Beogradu neki drugi problem osim njihove zarade na ceni karte za prevoz?Jedan primer: ako u Noivoim Sadu nemaju problema sa cenom karte od 55 dinara?

  • ilija cvorovic Vreme: 15.01.2015 13:52h

    pa mogli su da izadju u susret i onima - inače velikoj većini, koji koriate 1 prevoz, a ko hoće vremensku kartu neka je bira sam. Najlakše je ukinuti nejjeftiniju kartu. pa gospodo, tek sad neću da validiram. a čim vidim tetrise, izlazim napolje, pa ćemo se ćerati.

  • Jasmina Vreme: 15.01.2015 14:01h

    Zahvaljujem gradskoj vladi sto je omogucila cak i onim penzionerima sa primanjima od preko 50.ooo dinara da se voze za 407 dinara godisnje, a tu razliku ce da plate oni penzioneri koji imaju od 0-25.ooo din (a manje od 65 godina) cenom karte od 1.120 din. mesecno. Pravedno nema sta,

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP