Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DRŽAVNA FIRMA SE POJAČALA PROVERENIM KADROVIMA

Vučelin sin menadžer u „Jugoimportu“!

Autor: Ivana Kljajić | 21.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 8

Sinovi Milorada Vučelića, nekada bliskog Miloševićevog saradnika, i Dragoljuba Simonovića, generalnog direktora „Železnica Srbije“, gotovo istovremeno su dovedeni kao pojačanje u državni „Jugoimport SDPR“, saznaje „Alo!“.

Milorad  Vučelić

Milorad Vučelić | Foto: Aleksandar Stanković

Kako otkriva naš izvor, Branislav Vučelić i Jovica Simonović uspeli su da se po dolasku novog rukovodstva zaposle u „PMC inženjeringu“, ćerki firmi SDPR-a, i to bez ikakvog iskustva u građevinarstvu i privredi uopšte.


Diplomirao pod stare dane


Pomoću sumnjive diplome napredovao je i Jovičin otac Dragoljub Simonović, koji je na izbornoj listi 2008. po zanimanju bio mašinski konstruktor, da bi se četiri godine kasnije predstavio kao diplomirani ekonomista. On je, navodno, u međuvremenu završio treći stepen na Fakultetu za poslovne studije u Banjaluci, a četvrti na Fakultetu za preduzetnički biznis Univerziteta „Union - Nikola Tesla“. On je kormilo „Železnica“ preuzeo u decembru prošle godine, napustivši fotelju predsednika opštine Grocka. Ovaj radikal je 2008. pristupio SNS-u.

Vučelić junior od maja obavlja funkciju pomoćnika direktora za marketing i odnose s javnošću, što je, prema našim saznanjima, pozicija koja pre njegovog dolaska nije ni postojala.

- Ovo radno mesto je izmišljeno za njega. On je samo jednog dana doveden i predstavljen nam je kao novi kolega. Ima platu od najmanje 120.000 dinara i retko se može sresti u firmi - kaže naš izvor iz tog preduzeća.

Vučelić junior i dalje je evidentiran kao suvlasnik firme „Baam trade“, koja je osnivač i suvlasnik preduzeća „Naš pečat“, a koje izdaje magazina „Pečat“. Istu osnivačku i vlasničku ulogu ima i njegova sestra Ana. Njihov otac Milorad Vučelić, nekada visoki funkciоnеr socijalista i gеnеrаlni dirеktоr RTS-a, zvanično je zaveden kao generalni direktor „Našeg pečata“ i direktor i glavni urednik pomenutog magazina.

Branislav Bane Vučelić medijima je do sada bio interesantan isključivo kao zavodnik, pa se ranije dosta pisalo o njegovim navodnim vezama sa Anom Nikolić, Sani Armani...

Dragoljub Simonović

Dragoljub Simonović | Foto: Jelena Vučetić


Uhlebljenje u državnoj firmi našao je i anonimni Jovica Simonović, koji je doveden za rukovodioca grupe za pripremu „PMC inženjeringa“, i to u februaru, samo dva meseca pošto je njegov otac iz fotelje predsednika opštine Grocka prešao u direktorsku fotelju „Železnica Srbije“.

- On je završio neki privatni fakultet i vodi se kao ekonomista. Garantujem da nikada ranije nije video tender - tvrdi izvor „Alo!“.

„Sve po zakonu”

Redakcija „Alo!“ je i zvaničnim kanalom komunikacije pokušala da sazna na koji način su se Vučelić i Simonović zaposlili, sa kakvim referencama su došli u firmu i da li je za te pozicije bio raspisan konkurs. Međutim, posle dva dana, pomoćnik direktora Igor Vukmirica nam je umesto odgovora poslao veoma štur dopis, koji prenosimo u celini:
„U vezi sa Vašom molbom za informaciju, koju ste dana 18. 11. 2013. g. uputili elektronskom poštom, napominjem da su svi zaposleni u društvu PMC-Inženjering d.o.o. zasnovali radni odnos u skladu sa Zakonom i opštim aktima društva.“

Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 21.11.2013 08:02h

    Lezilebovici,lezilebovicima,lezilebovicka mesta prave

  • Helena Vreme: 21.11.2013 10:08h

    Da su samo njihovi sinovi pa da i " progledas kroz prste". Uzas sta se radi!!! Ko je i pre 20 godina bio na vlasti i sad je - samo su promenili stranku. Ni ova vlast nece dobro doneti - svi smo hteli da dodje neko iole posten al nista od toga kad je stara postava ljudi ostala na istim mestima.

  • sasa Vreme: 21.11.2013 10:36h

    Zvali mene, ali ja nism hteo pa primili njega .Gospodo draga , ruka ruku mije , a mi ostali cekamo da nam daju ono sto smo zaradili,

  • Toma Vreme: 21.11.2013 10:55h

    Tako se to u Srbiji radi,sve posistemu ja tebi ti meni.Izmisljaju se radna mesta,neki kazu stranacko zaposljavanje,ja mislim dase radi o novcu.U Srbiji9 je svako radsno mesto tarifirano,scaki mocnik ima svoje agente koji mu pronalaze zrtve,svi se bore protiv korupcije,a u stvari sve je korumpireano.

  • Ceda Vreme: 21.11.2013 11:16h

    Sta bi Srbija bez Crnogoraca,valjda se pokazali kao posteni i uspeni direktori

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP