Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREMIJER OBIŠAO KOLUBARU

Vučić: Biće dovoljno uglja, struja neće poskupeti! (FOTO)

Autor: Gane Đorđević | 15.11.2014 - 09:32:00h | Komentara: 1

Predsednik Vlade Srbije, Aleksandar Vučić, ministar energetike Aleksandar Antić i direktori EPS-a obišli su rano jutros rudarski basen Kolubara i na kopu Tamnava zapadno polje, koje je poplavljeno u maju, poručio da će deo proizvodnje na tom kopu početi već u decembru, a puna proizvodnja krajem januara ili početkom februara.

2

Prema rečima nadležnih, do sada je iz Tamnave i Istočnog polja iscrpljeno oko polovine vode (93 miliona kubika), a očekuje se da u decembru bude uklonjena sva, kako bi se u februaru krenulo sa punom proizvodnjom.

2

- Tokom zime sigurno neće biti poskupljenja struje -  kazao je Vučić novinarima i dodao da građani nemaju šta da brinu ni po pitanju gasa, te da posle njegovog razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom Srbiji, kako je rekao, gas stiže onoliko koliko nam je potrebno.
- Posle sastanka sa Putinom sutradan su nam puštene količine gasa koje mi hoćemo, odnosno koliko se nama sviđa da platimo toliko i uzmemo i tu nema nikakvog ograničenja - rekao je premijer.
On je napomenuo je da Termoelektrana "Nikola Tesla" ima 1,47 miliona tona uglja tako da neće biti nikakvih problema u snabedevanju tim energentom tokom zime jer je samo to, kako je rekao, dovoljno za 100 do 150 dana u slučaju neke jake zime.

 -Kad obnovimo potpuno proizvodnju uglja u Tamnavi zapadno polje možemo da se ponosimo jer ćemo biti jedan od najboljih proizvođača uglja u regionu - poručio je Vučić.

1

Ovaj bager je težak 1.700 tona, visok je 34 metra, dugačak 80 metara, a proizvodni kapacitet mu je 4.800 metara kubnih na sat. Projektovan je tako da može da radi na otkopavanju uglja i otkrivka. Bager su napravili i montirali "Tisen krup" i "Kolubara metal", najbolja metalska firma na Balkanu koja je uspešno vraćena pod okrilje RB Kolubara.
Poslednji komentari
  • Alisa u Zemlji Cuda Vreme: 15.11.2014 10:06h

    Kako ono rece u martu...a,da, penzije se nece smanjivati...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP