Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PUTIN ZAVRNUO VENTILE, SRPSKI PREMIJER OPTIMISTA

Vučić: Biće gasa!

Autor: I. Kljajić | 01.11.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Iz Vlade Srbije stigla je potvrda da je Rusija u prethodnih sedam dana Srbiji smanjila isporuke gasa pošto nije postignut dogovor o roku otplate srpskog duga za gas koji iznosi 224 miliona dolara. Uprkos tome, premijer Aleksandar Vučić uverava da tokom zime neće biti problema u snabdevanju gasom.

Srbija u  iščekivanju „Južnog toka“

Srbija u iščekivanju „Južnog toka“ | Foto: Nenad Mihajlović

- Svake eventualne nesuglasice oko načina ili vremenskih rokova za isplatu naših dugova mi ćemo sa našim ruskim partnerima umeti da prevaziđemo i da pronađemo najbolje moguće rešenje u interesu građana Srbije. Građani ne moraju da brinu. Neće biti nikakvih problema u snabdevanju gasom - poručio je Vučić iz Češke, gde boravi u zvaničnoj poseti.


Ministar energetike Aleksandar Antić precizirao je da su Srbiji poslednjih nedelju dana smanjene isporuke gasa za 28 odsto, ali je naglasio da je energetski sitem Srbije stabilan i da imamo dovoljno gasa.

Kako je rekao, umesto 4,5 miliona kubika gasa dnevno, iz Rusije smo prethodnih dana dobijali 3,2 miliona kubika tog energenta.
- Imamo dovoljno gasa iz domaćih izvora i rezervi u skladištu Banatski Dvor - objasnio je ministar kako je nadomešten ovaj gubitak.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: AP


Iako je, prema saznanjima „Alo!“, od premijera dobio instrukciju da ruskoj kompaniji koja isporučuje gas uputi i protestno pismo, ministar energetike je novinarima juče samo najavio da će danas napisati pismo ruskom ministru energetike Aleksandru Novaku u kojem će ga zamoliti da se normalizuju isporuke gasa Srbiji i pre nego što se postigne sporazum o regulisanju dugova za gas. Tokom sledeće nedelje Antića čekaju razgovori sa ruskim partnerima o regulisanju dugova. On kaže da će do kraja godine „Srbijagas“ isplatiti 100 miliona dolara duga „Gasprom Eksportu“.
Poslednji komentari
  • ja Vreme: 01.11.2014 07:37h

    brat putin... ljudi nema ljubavi i bratstva samo interes a mi godinama pokusavamo da se sedimo na dve stolice zato nam se i desava sve ovo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP