Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRVI POTPREDSEDNIK PORUČIO:

Vučić: Bilo bi lepo da se "Razgibavanje" vrati na B92!

Autor: Ekipa Alo! | 26.12.2013 - 14:05:00h | Komentara: 5

- Besmislene su tvrdnje da sam na bilo koji način uticao na odlaganje, suspenziju, ili ukidanje bilo koje emisije na Radio-televiziji B92. Opštepoznata je činjenica da ta medijska kuća nije naklonjena, ni meni, ni stranci koju vodim, ali nikada nisam imao bilo kakvu želju i potrebu da utičem na njen uređivački koncept - saopštio je danas Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Emil Čonkić

 - Što se mene tiče, neću da se mešam u unutrašnja pitanja B92, niti bi me oni slušali, ali bi bilo lepo kada bi pomenuta dvojica autora emisije „Razgibavanje“ nastavila da rade svoj posao na isti način kao i do sada, jer bi bar jedna u moru laži, protiv mene i Srpske napredne stranke, bila razotkrivena - rekao je Vučić.

Razgibavanje

 

Dvojac Darko Mitrović i Marko Stepanović objavio je na Twiteru Mentalnog razgibavanja da je ova emisija ukinuta zbog „neprikladnih političkih tema“.

Kasnije su uputili i tvit Aleksandru Vučiću:  "Poštovani,mi se bavimo humorom možda nekad preteramo ali da li je priča o Vašoj biografiji razlog da nas sinoć skinu sa programa."

I dok se na Tviteru razvila žestoka polemika oko toga da li je u pitanju trenutna cenzura ili trajno “skidanje” kultne emisije koju vode legendarni voditelji Dare i Mare, nadležni sa B92 tvrde da je u pitanju “zasluženi odmor” do 13. januara 2014, na koji, pored “Razgibavanja“, odlaze i emisije “Brakus od 3 do 5″, “Hulahop”, “Kažiprst”, “Dnevnik”, “Život kao takav”…

Ministar bez portfelja zadužen za evrointegracije, Branko Ružić, poželeo je da se u Novoj godini emisija “Mentalno razgibavanje”, vrati na talase Radija B92 i istakao da je bio “frapiran” informacijom da je ta emisija skinuta sa programa.

- Građanima želim mnogo zdravlja i uspeha na poslovnom planu, što više vremena sa porodicom, i da se na Radio B92 vrati ”Mentalno razgibavanje” – rekao je Ružić novinarima u parlamentu, koji su ga zamolili da građanima uputi novogodišnju poruku, i dodao da je redovno slušao tu emisiju.

DS: Svako ko se suprostavi politici Vlade Srbije biva proglašen narodnim neprijateljem

Povodom slučaja radio emisije "Mentalno razgibavanje" reagovala je i omladina Demokratske stranke. Oni su saopštili da je atmosfera koja se u Srbiji stvara već godinu i po dana, u kojoj niko ne sme da se suprotstavi politici Vlade Srbije a da ne bude proglašen narodnim neprijateljem, u kojoj se ne sme izgovoriti ni reč o prvom potpredsedniku Vlade Aleksandru Vučiću ukoliko nije pohvalna, rezultirala je jučerašnjom odlukom o zabrani emitovanja emisije "Mentalno razgibavanje" upravo nakon najave da će se naredna emisija baviti njegovom biografijom.

Poslednji komentari
  • Mile Vreme: 26.12.2013 15:18h

    Razgibavanje je skinuto sa programa zato sto su dali podrsku Borisu Malagurskom u emitovanju zabranjene emisije u kojoj je trebalo da iznese razne inkriminisuce dokaze protiv Dinkica i G17. Ovo nema nikakve veze sa Vucicem.

  • Zex Vreme: 26.12.2013 20:55h

    Kako nema Mile, Pa zar ga on nije postavio za zamenika predsednika Komiteta Vlade za saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE).

  • Mile Vreme: 26.12.2013 23:06h

    @Zex Dinkic je postavljen za zahtev Seika i tu se niko drugi nije pitao, a ovo sa Mentalnim razgibavanjem je pocelo od Dinkica i Malagurskog a onaj koji je poceo sa zabranjivanjem emisija je Dinkicev sef kabineta (prati izjave Borisa Malagurskog proteklih dana) Uostalom kakav Vucic moze da ima uticaj na B92 kad godinama unazad pisu samo negativno o njemu. Ako pi nastavio ovom tvojom logikom, Dinkica bi mogao da povezes i sa Tadicem, Kostunicom, Titom, Hitlerom, Musolinijem itd. Drzi se cinjenica i sve ce ti biti jasno ;)

  • Aries Vreme: 27.12.2013 00:00h

    Gledala sam tu emisiju, tu epizodu, u pocetku su bili smesni posle prvog minuta su vec dosadili. Mislim nisu bas tako sarmantni da bi uticali na javno mnjenje...

  • Dragon Vreme: 27.12.2013 00:05h

    Kolko prasine, oko svega. Pa zuti kada su bili na vlasti niko nije smeo da iz zeza. Toliko su mediji bili blokirani da je to bio horor film Sada kad su ovi trenutni opustili situaciju , a zuti navalili ko azdaje.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP