Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POSLE SASTANKA SA MEDVEDEVOM

Vučić danas sa Putinom!

Autor: Tanjug | 08.07.2014 - 07:44:00h | Komentara: 1

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas će se u nastavku dvodnevne posete Moskvi sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Zvecka oružjem: Putin

Vladimir Putin | Foto: AP

Kako je saopšteno iz Kremlja, tokom sastanka Putin i Vučić će razgovarati o perpektivama daljeg jačanja političkog dijaloga Rusije i Srbije.

Planirano je, takođe, i da se razmotre pitanja u vezi sa bilateralnom i trgovinsko-ekonomskom saradnjom, u prvom redu u oblasti energetike, jačanja kulturno-humanitarnih veza i saradnje u sferi međunarodne politike.

Vučić se juče susreo sa ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevom s kojim je razgovarao najpre sat vremena u četiri oka, a potom su se pridružile delegacije.

Sa srpske strane sastanku su prisustvovali ministar energetike Aleksandar Antić, minstar privrede Dušan Vujović i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Božidar Petrović


Vučić je posle sastanka izjavio da Srbija želi da postane deo EU, ali da ne želi da narušava odnose sa Rusijom, kao i da su sva pitanja oko Južnog toka razrešena i da se uskoro može očekivati potpisivanje jednog dokumenta koji će to i ozvaničiti.

- Nikad nisam skrivao da Srbija želi da postane deo EU, ali Srbija ne želi da u teškom trenutku narušava dobre, najbolje prijateljske odnose sa Rusijom - rekao je srpski premijer.

Medvedev je rekao da je Južni tok prioritetan projekat, za Evropu i za Srbiju i da će realizacija tog projekta označavati i podizanje nivoa saradnje Rusije sa Srbijom na novi nivo. Dodao je i da ne sme biti politizovan.

Aleksandar Vučić i Dmitrij Medvedev / Foto: Profimedia.rs

Aleksandar Vučić i Dmitrij Medvedev / Foto: Profimedia.rs

 
Kako je naveo, to označava i partnerski pristup dve zemlje u tom poslu.
Vučić je precizirao da "smo mi imali imala četiri molbe i da nam se na sve četiri izašlo u susret i da ostaju samo neki tehnickci detalji da se još urede i da se može očekivati da u narednim danima sve bude završeno.

Dugački i konstruktivni razgovori su bili oko Južnog toka tokom kojih su sva pitanja rešena, podvukao je premijer Srbije.

- Suštinska pitanja više ne postoje jer su rešena i ostaju samo tehnickci detalji koji se usaglašavaju - naglasio je Vučić.
Poslednji komentari
  • Dobro Informisan Vreme: 08.07.2014 09:49h

    Svi koji lobiraju za Ruse imaju licnog interesa i samo sebe gledaju a ne narod. Sve njih treba smeniti sa zauzetih pozicija, da i sirotinji svane. Bravo Vucicu, samo posten covek moze da te razume...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP