Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NOVOPAZARCI POHRLILI NA SUSRET SA PREMIJEROM

Vučić dočekan kao sultan!

Autor: D. Ramadani - A. Bajrović | 21.04.2015 - 19:00:00h | Komentara: 12

Premijer Srbije Aleksandar Vučić proglašen je juče za počasnog građanina Novog Pazara, na ceremoniji postavljanja kamena-temeljca za izgradnju Dijagnostičkog centra, u okviru obeležavanja dana ovog grada.

Novi Pazar  je bogatstvo, a ne problem: Aleksandar Vučić

Novi Pazar je bogatstvo, a ne problem: Aleksandar Vučić

Vučića je u Novom Pazaru dočekalo na hiljade okupljenih građana koji su u rukama držali balone u bojama zastave Srbije, a u znaku dobrodošlice devojke obučene u narodnu nošnju ponudile su ga urmama i ratlukom. Premijer je na poklon dobio sliku, ćilim i knjigu.


Vučić je, tokom boravka u Novom Pazaru, izjavio da neće biti vanrednih republičkih izbora i da je Srbija na pola puta ka boljitku.

Urme i slatko za dobrodošlicu

Urme i slatko za dobrodošlicu


- Najteži deo smo prešli. Dobro stoje svi brojevi po pitanju javnih finansija i u aprilu - rekao je on u razgovoru sa građanima Novog Pazara. Obraćajući se okupljenima on je istakao da u Novi Pazar nije došao po glasove, već da Pazarce zamoli za još malo strpljenja i veru da će uskoro živeti bolje.

 
- Spreman sam da razgovaram sa svim Bošnjacima, sa onima u Sarajevu i Pazaru, da otvorimo pravi dijalog, da ne bude sukoba i da gradimo zajedničke domove, kao i da razmišljamo o zajedničkoj budućnosti - podvukao je Vučić i dodao da mržnja nigde ne vodi.

- Ne delim ljude na Srbe i Bošnjake - kazao je premijer i najavio izgradnju desetina kilometara puteva u Pazaru i okolini, kao i fabriku drvnoprerađivačke industrije u Novom Pazaru i Raškoj, ali i saradnju sa Ujedinjenim arapskim Emiratima i italijanskom kompanijom u oblasti poljoprivrede, kako bi se oživela sela na Pešteru.

Baloni u bojama zastave Srbije

Baloni u bojama zastave Srbije


Govoreći o dijagnostičkom centru, Vučić je rekao da će ta investicija biti završena do kraja godine i da građani ovog dela Srbije više neće morati da idu na preglede u Kragujevac i Beograd. Izgradnja nove osnovne škole i vrtića, koje takođe finansiraju Emirati učiniće da će deca učiti u najmodernijim ustanovama, sa najmodernijim učilima. Premijer je ponovio da samo zajedničkim snagama možemo od Novog Pazara napraviti bogatiji i lepši grad, a od Srbije najlepšu i najbolju zemlju.

Postavljenje kamena temeljca za školu u Doljevcu

Postavljenje kamena temeljca za školu u Doljevcu


- Zato je Pazar bogatstvo, a ne problem Srbije - zaključio je Vučić.
Meho Mahmutović, gradonačelnik Novog Pazara, istakao je da je ovo veliki dan za Novi Pazar a ceremoniji postavljanja kamena temeljca prisustvovali su ministri Rasim Ljajić, Bratislav Gašić, Vanja Udovičić, Zlatibor Lončar, Kori Udovički, predstavnici Skupštine i gosti iz Emirata.

Veselinović i Ljajić će dobiti ulicu!

Na svečanoj sednici, povodom Dana grada, Plaketu grada, po odluci gradonačelnika Meha Mahmutovića, dobio je ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji Džuma Rašid al Daheri. Odlučeno je i da na večerašnjoj Svečanoj akademiji povodom 554. rođendana povelju grada dobiju dr Rodoljub Stefanović, atletičar Asmir Kolašinac, dr Branko Đurović, dr Rade Prelević, Salih Prištevac, Milomir Petrović, Mithat Hajrović, hor Đulistan i posthumno dr Safet Skenderi. Odbornici su jednoglasno usvojili predlog da se jedna ulica u ovom gradu nazove po tragično nastradalima zdravstvenim radnicima, Dževadu Ljajiću i Miroslavu Veselinoviću.

Poslednji komentari
  • plazma Vreme: 21.04.2015 20:58h

    hahaha, sultan !!! Znaci Vucko je od danas za mene Sultan. Vasa svetlosti a kad ce biti bolje u pasaluku, pita se raja...

  • iguman Vreme: 21.04.2015 22:11h

    A, Milos Obilic opet kasni.

  • prior Vreme: 21.04.2015 22:12h

    A, gde je bio Milos Obilic ?

  • osztrogonàc zsuzsanna Vreme: 21.04.2015 23:27h

    Potpuno se slazem sa gospodjom,i sa odlukom o drzanju kucnih ljubimaca u vozilima gradskog ptevoza.Zao mi je da u Subotici nema takva odluka, ili samo ja nisam informisana..Ja bi dozvolila i to da u adekvatnom transporteru mogu uneti njih i u raznim marketima.Posto su u transporteru svakako ne bi dosli nicim u kontak.Inace izuzetno retkim slucajevima predje bolest sa zivotinja na ljude.Mene licno vise iritira kad ulazi u prodavnicu neko ko ima virozu ili bakterijsku infekciju,kija, kaslje unutra,skine robu sa polica,pa ponovo vraca itd...Ako to sve uzmemo u obzir,taj vozac uvek bi trebalo da prekine voznju,i upozori osobu ako kaslje i kije,da napusti vozilo,jer ostalim putnicima ugrozava zdravje.

  • Ranny Vreme: 22.04.2015 00:36h

    Izgradnja stadiona je samo dobar primer kako se zajednicki moze mnogo uraditi. Klub je sada jedna od perjanica srpskog fudbala, JSL posebno. Druga je stvar sto pojedini ostrasceni elementi to zloupotrebljavaju i ne odgovara im razvojna opcija , vec haos i nacionalizam. Veoma mi je drago da je NP pokazao svoje pravo lice a Srbija ce sigurno to da ceni. Kao Srbin mogu da kazem da se osecam dirnut i srecan jer iz ovoga vidim da se krecemo napred, da postajemo razumni i da smo se konacno usmerili ka civilizovanom drustvu nacija. Neki se ovde u komentarima malo cinicno sale na racun premijera Vucica, mozemo mi da imamo ovakvo ili onako misljenje o njemu, ali ovaj potez da ode u NP je za svaku pohvalu. Ovo je nacin kako se narodu direktno govori sta im Srbija znaci i nacin kako se ucutkuju nacionalisti i razni zukorlici!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP