Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NA DANAŠNJEM PROTESTU SRBA SA KiM

Vučić: Dolazim na Kosovo sa Vulinom!

Autor: Beta | 25.10.2013 - 16:07:00h | Komentara: 1

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić obećao je danas Srbima sa Kosova, koji su se danas okupili ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu, da će posetiti južnu pokrajinu pre lokalnih izbora, zakazanih za 3. novembar.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić

Pred više od hiljadu pristalica građanske inicijative "Srpska", Vučić je rekao da će Kosovo posetiti zajedno sa ministrom Aleksandrom Vulinom uprkos tome što je Priština Vulinu zabranila ulazak u pokrajinu.

"Ja vam kažem, a oni (Priština) neka hapse koga god hoće. Zajedno sa Vulinom doći ću i posetiti sva vaša mesta na Kosovu i Metohiji", rekao je Vučić, kome su okupljeni skandirali "Vučiću, Srbine".
Demonstranti su danas oko 14 časova blokirali saobraćaj u Nemanjinoj ulici. Oni su nosili državne zastave Srbije i transparente građanske inicijative "Srpska", i uzvikivali parole "Kosovo je Srbija" i "Hoćemo Vučića".
Prvi potpredsednik Vlade je kritikovao jučerašnju izjavu turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana da je Kosovo Turska, rekavši da Srbija "nije dozvolila ni većima od Erdogana da je ruše".
"Ja samo moram da kažem, a to je poruka i za njega i sve one koji misle da mogu da ponižavaju Srbiju, da Srbija koja poštuje veličinu i snagu Turske nikada neće dozvoliti da je ponižavaju i ruše", rekao je on.
Vučić je upitao međunarodnu zajednicu kako je moguće da je premijerima Turske i Albanije dozvoljeno da učestvuju u političkim mitinzima na Kosovu, a da je to zabranjeno ministru Aleksandru Vulinu.
"Kako je moguće da nama kažete da dolazimo isključivo u manastire, a nisam video ni Erdogana ni (premijera Albanije Edija) Ramu u džamiji, nego na političkom skupu Hašima Tačija? To su pitanja za Brisel na koje tražimo direktne odgovore", rekao je Vučić.
On je dodao da srpski zvaničnici imaju više prava od Erdogana i Tačija da se izjašnjavaju o tome koga podržavaju na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji.
"Čekao sam juče celo poslepodne da neko iz Brisela kaže da je skandal ono što je rekao Erdogan. Pošto vidim da oni smeju da kažu koga podržavaju, znate, podržavam ja sve srpske liste, ali najviše podržavam listu 'Srpska'", rekao je Vučić, na šta su okupljene pristalice ove liste glasno aplaudirale.
Vučić je rekao da građani Srbije znaju s kojim se problemima suočavaju Srbi s Kosova, ali je od Srba u južnoj pokrajini zatražio da imaju razumevanja za "teške odluke" koje donosi Vlada Srbije.
"Ne plašite se onih koji bi želeli da unište Srbiju, ali ni onih koji glume da su veliki Srbi, a u stvari nanose veliku štetu Srbima", rekao je Vučić.
Nakon prvog potpredsednika okupljenima se obratio i Vulin, koji je poručio da Srbi na izborima 3. novembra treba da glasaju za listu "Srpska", da bi od 4. novembra počeli da "grade Srpsku".
Poslednji komentari
  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 25.10.2013 18:56h

    Нека поведе жандармерију са собом, рецимо прослављени нишки одред.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP