Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NOVI SUKOB KOALICIONIH LIDERA

Vučić drži
na ledu Dinkića!

Autor: Milica Dakić | 26.06.2013 - 13:00:00h | Komentara: 9

Odnosi na relaciji Aleksandar Vučić - Mlađan Dinkić ponovo su, po ko zna koji put, poljuljani, a kako „Alo!” saznaje iz izvora u Vladi Srbije, novi okidač za sukob dvojice lidera su izbori u Zaječaru.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Emil Čonkić

Mlađan Dinkić

Mlađan Dinkić | Foto: Goran Sivački

Dinkićeva optužba da je
pobeda naprednjaka u Zaječaru ostvarena u nefer uslovima razbesnela vicepremijera

Naime, lider Srpske napredne stranke zamerio je svom koalicionom partneru nekorektno ponašanje u ovoj lokalnoj kampanji i izjave kojima je direktno udario na naprednjake i optužio ih za prebijanje URS-ovih aktivista, medijsku blokadu, kupovinu glasova kobasicama... Međutim, dok su do sada dvojica lidera nesuglasice rešavali razgovorom, ovoga puta Vučić se uzdržao od svakog javnog odgovora, ali i razgovora u četiri oka sa Dinkićem. Naš izvor navodi da to za Mlađu nikako ne može biti dobar znak, ali da je njegova sudbina, kao i cele Vlade, „na ledu do Vidovdana”, dok ne bude izvesno hoćemo li i kada dobiti datum za početak pregovora sa EU.

Mlađa je malo nervozan

Lider Ujedinjenih regiona Srbije, kako „Alo!” saznaje od izvora iz Ministarstva finansija i ekonomije, sve više pokazuje znake nervoze. Ministar Mlađan Dinkić je prošle nedelje imao nastupe ljutnje i prema svojim zaposlenima, pa je tenzija u njegovom kabinetu tokom vikenda, a posle izbora u Zaječaru, došla do tačke ključanja.

Javna je tajna da odnosi između Dinkića i Vučića nikad nisu bili sjajni, ali sada je neslaganje dovedeno gotovo do usijanja, nakon što je Dinkić na svojoj konferenciji pokušao da ospori pobedu SNS-a.

- Dinkić i njegovi ljudi uložili su sve u kampanju u Zaječaru, ali poraz nisu umeli džentlmenski da podnesu. Njegova direktna poruka da je pobeda naprednjaka ostvarena u nefer uslovima, da su ursovci morali da se bore kao gerila, uz medijsku blokadu, naljutila je vicepremijera. Takve žestoke optužbe čak ni opozicija nije plasirala, a najmanje su se očekivale od koalicionog partnera. Kao što ste mogli da vidite, na sve ovo Vučić nije ništa odgovarao. Pustio je Dinkića i njegove da pričaju svoje, a on se držao po strani. Svi koji ga poznaju kažu da to za Mlađu nikako ne može da bude dobar znak - navodi naš sagovornik iz Nemanjine 11.

Kako dodaje, čašu je prelila i izjava doskora nesmenjivog gradonačelnika Zaječara i visokog funkcionera URS-a Boška Ničića da su naprednjaci pobedu odneli plaćajući glasove čajnim kobasicama i naočarima za vid.

- Takva poruka stranci koja je stožer ove vlade može se shvatiti jedino kao teška uvreda, posebno ako dolazi od koalicionih partnera, s kojima delite odgovornost u Vladi, a u kojoj je URS izdašno počašćen resorima - ukazuje naš izvor. Sukob oko izbora u Zaječaru samo je poslednji u nizu problema na relaciji Vučić-Dinkić. Njih dvojica razmimoilazili su se i po pitanjima visoke politike, prodaje „Telekoma”, raspodele novca lokalnim samoupravama, TV pretplate...

Dinkić: Odlično sarađujem sa vicepremijerom!
Povodom ovog sukoba, juče nismo uspeli da dobijemo komentar iz Vučićevog kabineta, dok je Dinkić za „Alo!” poručio da „odlično sarađuje sa vicepremijerom”.
- Lokalni izbori u Zaječaru su iza nas. Obe stranke mogu da se ponose postignutim rezultatom. Oni su ovog puta bili bolji i osvojili 39 odsto i pobedili, a mi smo bili drugi sa izuzetno dobrim rezultatom od 35 odsto. Podrška koju je URS dobio u Zaječaru je gotovo identična onoj koju smo imali pre godinu dana, što smatramo uspehom. Obojica smo veoma zadovoljni, jer je opozicija doživela pravi debakl, a posebno DS, što je dokazalo trenutnu snagu vladajuće koalicije – rekao je lider URS-a.

Poslednji komentari
  • DINKIC JE GLASACE KUPIO NASIM PARAMA Vreme: 26.06.2013 13:07h

    Taj covek treba da bude osudjen na dugogodisnju robiju a ne da bude koalicioni partner. Sav novac Srba je strpao u dzepove svojih glasaca. Sta smo mi mladi majmuni??

  • Vaga Vreme: 26.06.2013 13:57h

    Postoji zahvalnost i uzdrzanost. E sad kako kome lezi da mu ne dodje opasnost.

  • mrvica Vreme: 26.06.2013 14:04h

    Vucicu preduzmi nesto podhitno :)

  • Vasa Vreme: 26.06.2013 14:19h

    Dinkić je likvidirao privradu i banke u Srbiji. Deca i unuci Čuvara revolucije KOS 1944 partizani su ušli iza ruskih tenkova u Beograd. Danas je to moderno društvo VBA, koje odlučuje o životu i smrti svakog građanina, pa i premijera2000-2003..Dinkića po nalogu katoličkih jezuita iz Vatikana 13 godina drže na strateškim ministarskim mestima Čuvari revolucije Crnoruki. Ludi Kaligula je vladao sa Rimom četiri godine i na kraju ga je rimska garda ubila sa 28 uboda nožem, jer nije mogla da gleda šta ludak radi.

  • milan Vreme: 26.06.2013 14:59h

    I treba Vucic da skloni tu stetocinu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP