Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODLUČAN

Vučić: Evo, ispitajte me o Raduloviću

Autor: Blic | 30.01.2014 - 13:34:00h | Komentara: 3

Ministar Saša Radulović je bio moj izbor, imao je dobre ideje, ali je u međuvremenu počeo više da razmišlja o politici i kampanji, rekao je prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare u Vladi. Vučić je govorio o Etihadu, Darku Šariću, reformama...

Aleksandra Vučića vidim kao odličnog vođu, ali podržaću svakoga koga narod izabere

Aleksandar Vučić:

On je rekao da se stavlja na raspolaganje državnim organima da ga ispitaju u vezi sa optužbama koje je naveo Radulović.
- Sve drugo će nakon toga preduzeti nadležni državni organi. Očekujem da budem pozvan i da u najkraćem roku odgovoram za sve što mi se stavlja na teret. Važno je da državni organi sve ispitaju, da mene ispitaju, nisam se obogatio ni za jedan dinar, ponosno izlazim kao potpuno čistih ruku - rekao je Vučić.
U vezi skidanja blokada sa tajkunskih firmi, za koje ga je takođe optužio Saša Radulović, on je naveo da su provereni računi i čuvenih naprednjaka.
Na pitanje da li ga se boje, kako tvrdi ministar u ostavci Saša Radulović, Vučić je rekao da "ako neko nije bio na sednici Vlade ne može da zna šta se dešava, a Radulović nije bio na poslednje tri sednice vlade".
Vučić je prokomentarisao i da nije saglasan sa saopštenjem SNS, povodom Radulovićevih optužbi, i jedino sa čim je saglasan je da treba da se ispita i njegova odgvoornost. Dodao je da neće dozvoliti da ga blati bilo koji medij koji je pod kontrolom DS-a i tajkuna.

Moguća nova hapšenja
On je nagovestio da nije isključeno da do izbora bude i velikih događaja poput hapšenja tajkuna narko dilera.
Odgovarajući na spekulacije da bi se može desiti da Šarić dobije blažu kaznu, jer nudi informacije o saradnji sa političarima, rekao da je Šarić za državu Srbije prvooptuženi i da tu nema nikakve igre i da nikome tako nešto slično ne pada na pamet.
- Štio se tiče informacija svako od njih bira svoju odbranu, ako smatra da će mu to značiti i može da govori šta god hoće. Na pravosudnim organima će biti da procenjuju i procenjuju, ukoliko mi uspemo taj težak zadatak da uradimo u narednom periodu - rekao je Vučić.
On je dodao da službe bezbednosti rade svoj posao.

Lazar Krstić je u Abu Dabiju, novi kredit da bi se otplatio stari
Prvi potpredsednik je dalje naveo da je ministar Lazar Krstić otišao u Abu Dabi kako bi pregovarao o dobijanju zajma za Srbiju u vrednosti od tri milijarde evra.
Prvi potpredsednik Vlade je rekao da će Međunarodni monetarni fond (MMF) od Srbije tražiti uštede u budžetu od oko 400 miliona evra, odnosno da smanji budžetski deficit za 0,5 do jedan odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).
On je dodao da će opozicija taj uslov MMF-a sigurno iskroristiti da kaže da je to novo stežanje kaiša, ali da nema nameru da se ikome dodvorava, već da od naroda traži podršku za teške reforme koje Srbiji predstoje.
On je dalje rekao da vlada u prvom periodu priprema reformu investicionog plana kao i paket ekonomskih reformi.
Poslednji komentari
  • milan Vreme: 30.01.2014 17:26h

    Aco,opet demagogija,dokle vise!?Ja mislim da nema postenijeg od tebe i tvog drugara,onoga sto je kupio diplomu!

  • Znatizeljan Vreme: 30.01.2014 18:00h

    Da li PPV (pravnik) sam sprema paket ekonomskih reformi ili u saradnji sa timom ekonomista? Ko je u tom timu? A za šta ga je to Radulović optužio? To u medijima nigde ne piše.

  • Ellen Vreme: 31.01.2014 10:55h

    Radulovic radi na svom rejtiingu, uostalom kao i svi drugi sto rade. Medjutim ako radi protiv interes Srbije. Vidite sta cete sa njim?!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP