Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTARKA SAOBRAĆAJA:

Vučić formira tim, Vučić menja tim!

Autor: D. Ramadani | 15.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, u intervjuu povodom godinu dana rada Vlade tvrdi da se ne plaši što bi mogla izgubiti mesto u Vučićevom kabinetu.

Zorana Mihajlović

Zorana Mihajlović | Foto: Dejan Živančević

- Nisam u Vladi da bih se plašila rekonstrukcije, nego da radim i učinim da se Srbija menja nabolje. Vučić formira tim, Vučić menja tim.


- Verujete li da bi mogli biti raspisani vanredni parlamentarni izbori umesto rekonstrukcije Vlade?
- To nije tema o kojoj pričamo. Rezultati u prvoj godini rada ove vlade su vidljivi i merljivi. U 2015. biće asfaltirano 150 kilometara autoputa, što je 10 puta više od godišnjeg proseka u periodu 2004. do 2013. godine, kad je građeno svega 15 kilometara. Zato, nastavljamo još predanije, potpuno uvereni da će Srbija postati zemlja u kojoj želimo da živimo.

- Koliko ste zadovoljni radom svog ministarstva?
- Nikada nije toliko dobro da ne može biti još bolje, ali su preduslovi stvoreni da se sprovede sve što sam obećala. Ono što obećam, ja to i uradim.

- Gde ste omanuli, optuživali su vas da niste na pravi način realizovali investicije?
- Realizacija investicija je proces koji ne traje ni mesec, ni godinu, već više godina. Sve što je stajalo, a sve je stajalo, ja sam otkočila. Nisam zadovoljna situacijom sa Žeželjevim mostom, jer jedna politička partija zloupotrebljava svoju institucionalnu moć. Njih građani ne interesuju.

- Kakvi su vam planovi za naredni period?
- Mnogo je posla ispred mene, očekuje nas donošenje zakona o konverziji, zakona o katastru, zakona o legalizaciji. Neću da dozvolimo da se građani muče i pate, to mora da se promeni.

„Nemoguće je postalo moguće“


- Navedite tri konkretna rezultata na koja ste ponosni?
- Možda je reč ponosna prejaka kada znamo da se još uvek ne živi onako kako bismo želeli, ali jesam ponosna što je nemoguće postalo moguće. Građevinska dozvola za 28 dana posle godina i godina ponižavanja građana koji su lutali od šaltera do šaltera i dizali ruke od svega. Da, ponosna sam i na elektronsku građevinsku dozvolu, koja će biti sledeći logičan korak. Konkretan i vidljiv rezultat su i crne i bele liste, i to što tek sada sada možemo da odvojimo zdrava preduzeća i podržimo ih kako bismo podigli građevinsku industriju. Takođe, izgradnja puteva je brža nego ikad, uređen je sistem izdavanja međunarodnih dozvola i bolji ambijent za investitore.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP