Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UGROŽEN EGZIT

Vučić i Dačić obećali
pomoć, Dinkić kaže "nema para"

Autor: Blic | 12.06.2013 - 09:54:00h | Komentara: 0

Održavanje Egzita opet je stavljeno pod znak pitanja jer novac koji im je država obećala krajem prošle godine još nije uplaćen. Kako „Blic“ saznaje, glavni problem je nastao jer Mlađan Dinkić već dva meseca nije odobrio sredstva koja je za festival tražilo Ministarstvo kulture, a u dogovoru s premijerom Ivicom Dačićem i vicepremijerom Aleksandrom Vučićem, koji je i javno obećao da će država podržati festival.

Egzit

Kako saznajemo, Vučić je od Dinkića zatražio da se uplati novac za Egzit, ali mu je Dinkić odgovorio da nema para i uputio ga na Ministarstvo kulture. Prošle godine je država na račun festivala uplatila 32 miliona dinara, a kako saznajemo, rukovodstvo Egzita dobilo je obećanje da će od države ove godine dobiti 40 miliona dinara.

„Blic“ je pozvao Ministarstvo finansija da proveri da li oni blokiraju uplatu sredstava za Egzit, a umesto odgovora, stiglo nam je obaveštenja da je resor Mlađana Dinkića pre dva dana s računa Sektora za turizam uplatio devet miliona dinara. U Ministarstvu kulture nismo mogli da dobijemo odgovor na pitanje da li će i kada uplatiti novac za taj muzički festival.
 
Dušan Kovačević iz Egzita kaže za „Blic“ da od države još nije stigao obećani novac.

Exit festival promo

- Kao što javnost zna, podrška države festivalu je neophodna jer na domaćem tržištu Egzit nije u mogućnosti da naplati ekonomsku cenu ulaznice od 200 evra, koliko iznosi cena ulaznice za slične festivale u Evropi. S druge strane, ekonomska dobit Srbije od inostranih posetilaca Egzita iznosi oko 15 miliona evra - kaže on.
 
Kovačević dodaje da po informacijama koje oni za sada imaju, Dačić i Vučić stoje iza svog obećanja.
 
- Zvuči mi nemoguće da u ovom momentu, kada smo na manje od mesec dana do festivala, bilo ko može da koči jednu odluku iza koje stoje premijer i potpredsednik Vlade, tako da verujem da niko ozbiljan u ovoj državi ne bi dozvolio da se ugrozi projekat od tako velikog značaja kao što je Egzit - kaže Kovačević.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP