Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NESVRSTANA BRAĆA

Vučić i Dinkić spremaju
izvoz oružja Arapima!

Autor: D.D. | 18.10.2012 - 16:46:00h | Komentara: 6

Delegacija Vlade Republike Srbije, koju predvode prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, sastala se danas u Abu Dabiju sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom.

Vučić i Dinkić

Vučić i šeik Muhamed bin Zajed

Teme razgovora bile su saradnja u oblasti odbrane i unapređenje ekonomskih odnosa dveju zemalja.Članovi delegacija razgovarali su o mogućnostima plasmana srpskog oružja i municije Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kao i o zajedničkim projektima za razvoj i proizvodnju raketnih sistema i supersoničnih trenažnih aviona.

Vučić i Dinkić

Šeik ugostio srpsku delegaciju

Vučić je uputio poziv šeiku Muhamedu da poseti Srbiju, što je on prihvatio i najavio posetu početkom januara naredne godine. Dinkić je u razgovoru izneo predlog zajedničkog ulaganja u oblasti poljoprivrede i agroindustrije, sa posebnim akcentom na uvođenju velikih sistema za navodnjavanje na teritoriji Republike Srbije.

Ministar je istakao da Srbija predstavlja dobar ambijent za ulaganja investitora iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.
Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) danas su, posle Katara, najbogatija arapska zemlja sa jednim od najvećih BDP-a na svetu.

Poslednji komentari
  • anabela Vreme: 19.10.2012 08:08h

    Odlicno! Mi njima oruzje oni nama naftu.

  • radandco Vreme: 19.10.2012 08:08h

    Arapske zemlje su oduvek bile prijateljske prema SFRJ a sada prema Srbiji. Ziveo sam u jednoj arapskoj zemlji pa znam kako je. To je veoma bogato trziste koje stalno trazi hranu i oruzje (na zalost). E to mozemo i moramo da iskoristimo. Do sada na zalost to nije bio slucaj.

  • Alo forever Vreme: 20.10.2012 17:55h

    Vucic od formiranja vlade uporno i energicno radi bez odmora i predaha kako bi ojacao saradnju sa zemljama od vitalnog znacaja za Srbiju..svaka mu cast na tome...

  • Alo man Vreme: 20.10.2012 17:57h

    Tako to radi pravi ministar odbrane...sve planski i disciplinovano i usput predstavljeno narodu...pogledaj sutaovac gde si gresio...dok si bio ministar odbrane vise si se bavio gradjevinskim radovima...strasno.

  • Alomanik Vreme: 20.10.2012 17:59h

    Napokon posle svih godina jedan obrazovan, recit a najvaznije pravedan covek koji je posle dugogodisnjeg strpljivog rada dospeo na vrh srpske politicke scene i koji ce nesumnjivo verujem uciniti sve da popravi i dotera izgubljeni ugled Srbije u svetu. Sve cestitke ministru odbrane!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP