Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SRDAČNO

Vučić i kineski premijer o Đokoviću, Bati Živojinoviću i lozi

Autor: | 17.12.2014 - 18:33:00h | Komentara: 1

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija ponosna na to kako je glumac Velimir Bata Živojinović i teniser Novak Đoković predstavljaju zemlju u Kini, što su tamo veoma poznate i popularne ličnosti, i dodao da želi da se na pomen Srbije u Kini zna da je reč o prijateljskoj zemlji.

Vučić i Kećijang

Vučić i Kećijang

Vučić je na konferenciji za novinare sa kinskeskim premijerom Li Kećijanogom na pitanje kako komentariše to da što su Živojinović i Đoković najpoznatije ličnosti iz Srbije i da se na njihovo pominjanje odmah zna da je reč o Srbiji prokomentarisao da je veoma ponosan na tu činjenicu.

Kako je dodao, njegova želja je da kada se čuje reč Srbija građani Kine znaju da je reč o prijateljskoj zemlji koja vodi ozbiljnu i miroljubivu politiku i da mogu da kažu da je to slobodna, samostalna zemlja koja sama donosi svoje odluke.

On je primetio da i Đokoviću veoma prija ambijent u Kini što, kako je rekao, potvrđuje i činjenica da baš na turnirima u toj zemlji nije izgubio nijedan meč.

- Mislim da nije izgubio nijedan meč ili skoro nijedan, ali ministri u mojoj vladi se uopšte ne razumeju u sport i ne mogu sad to da proverim - uz osmeh je dodao Vučić.

Kineski premijer je na to dodao da je u Kini poznata i srpska rakija loza za koju je čuo da je sve bolja što je starija.

- Tako je i sa prijateljstvom Srbije i Kine - zaključio je Li.
Poslednji komentari
  • Lana Mijovic Vreme: 17.12.2014 19:02h

    Dobro ce nama doci ovo prijateljstvo a i sva ostala koja je premijer uspeo da sklopi ili ponovo aktivira, svojom iskrenom zeljom da se Srbija unapredi i krene put enonomskog napretka.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP