Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NASTAVLJA SE BORBA ZA KOSOVO I BUDUĆNOST SRBIJE

Vučić: I Miloš je znao
kada i kako da sačuva glave!

Autor: Ekipa Alo! | 28.04.2013 - 13:09:00h | Komentara: 2

Prvi potpredsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da većina građana nije srećna zbog briselskog sporazuma, ali zna da mora da se nastavi borba i za Kosovo i za opstanak, prosperitet i budućnost Srbije.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Đorđe Kojadinović

"Imate 10 posto ekstremista koji će da izgovaraju najružnije reči, 10 posto lažnih građanskih ekstremista koji će da prihvate da se odmah odreknemo i Negotina i Zaječara i Kragujevca, i imate 80 odsto običnog naroda, u koje računam da spadam i ja, koji nisu srećni, ni zadovoljni, pomalo su tužni, ali znaju da mora da se živi, da život teče dalje i da moramo da nastavimo borbu za Kosovo i za opstanak i prosperitet Srbije i za napredak Srbije", rekao je Vučić.

Pitanje može biti samo

za ili protiv sporazuma
Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da referendumsko pitanje može biti "da li ste za biselski sporazum ili ne", ali da to nikako ne može biti: da li Kosovo treba da ostane u Srbiji. Vučić je u emisiji "Stav Srbije" na TV Prva podsetio da je Srbima sa severa ponuđeno da se održi referendum, ali da oni, u slučaju da većina podrži sporazum, moraju da ga prihvate i da učestvuju u njegovoj primeni.
On je rekao da u slučaju da sporazum na referendumu ne dobije podršku ne bi ostao na vlasti. Sporazum je, objasnio je, "način da Srbija opstane, da ne budemo izlovani, da nam ne uvode vize", a u suprotnom on, kako je rekao, ne želi da učestvuje.
"Ako odgvor na referendumu bude negativan, to znači da nema više vlade", zaključio je Vučić.

Vučić je ponovio da "sasvim razume" Srbe sa KiM i da "niko nije srećan, ni zadovoljan" sporazumom.


Zbog toga što "ne lažemo ljude, što nismo fabrikovali istinu i što nismo predstavljali nešto boljim nego što jeste, ljudi i te kako shvataju poziciju u kojoj se Srbija nalazi", kazao je prvi potpredsednik vlade za "Pink 3" na svečanosti otvaranja stalne postavke u Konaku kneza Miloša.


On je podsetio da je knez Miloš Obrenović jedan od najzaslužnijih za stvaranje moderne Srbije i da je "znao kada treba da se napravi razlika između glava i granica i kako i koliko je potrebno sačuvati srpske glave".
Miloš je čovek koji je svojim britkim umom, ali istovremeno i svojom strogošću i odlučnošću usudio bih se da kažem najzaslužniji za stvaranje moderne srpske države, primetio je Vučić.


Vučić je ukazao da sprovođenje briselskog sporazuma neće biti ni lako, ni jednostavno, jer neki u Prištini pokušavaju da sprovode ono što nije deo sporazuma, ali će, upozorio je, pregovarački tim Beograda voditi računa o nacionalnim interesima.


"Vidim da neki ne žele ni da čitaju sporazum u Prištini, već bi ono što su pre bili naumili sada da sprovode. Očigledno neće biti lako, ni jednostavno, ali to je na timu koji će da razgovara i sasvim sigurno će voditi računa o našim nacionalnim interesima", rekao je Vučić.

Vučić je takođe izjavio danas da Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju neće biti ukinuta.

Vučić je, gostujući na Prvoj televiziji, rekao da je Aleksandar Vulin, koji je podneo ostavku na mesto direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, tokom dijaloga u Briselu teže nego drugi prihvatao mnoge stvari vezane za Kosovo.


"On je u Briselu teže prihvatao mnoge stvari ili gledao na njih nego većina drugih, ili jednako kao ja, možda čak i brižnije, na to šta se zbiva i kad dodje Ketrin Ešton, tu je bilo jedno staklo, on je 'skakao' da vidi da li odgovaramo sa da ili ne. Bio je veoma zabrinut i poštujem tu vrstu zabrinutosti i posvećenosti", rekao je Vučić i dodao da su on i Vulin dugi niz godina saborci.


Vicepremijer je na pitanje da li se zatvara Kancelarija za Kosovo što su preneli pojedini mediji, rekao da ne želi i ne može da komentariše sve što se objavi u novinama, ali je naveo da Kancelarija neće biti ukinuta.

Vučić: Ima mnogo važnijih stvari od stranačkih pitanja
Prvi potpredsednik vlade i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izrazio je danas uverenje da će naprednjaci dobiti najveću podršku građana na lokalnim izborima u Zemunu, ali je istakao da u Srbiji trenutno postoje mnoge važnije teme od stranačkih.


"Nadam se i uveren sam da će (SNS) imati najveću narodnu podršku i u Zemunu, kao i u svakom drugom mestu u Srbiji u krajnjoj liniji", rekao je Vučić za "Pink 3".


On je, na pitanje da li se mogu očekivati i eventualni vanredni izbori u Beogradu, rekao da "trenutno ima mnogo važnijih tema od stranačkih pitanja".


"Prosto mislim da ljude u Srbiji to u ovom trenutku ne zanima", zaključio je Vučić.

Poslednji komentari
  • Sale Vreme: 28.04.2013 13:42h

    Koja provala,da ne vredi komentarisati...

  • stevan Vreme: 28.04.2013 14:19h

    Da taj Milos nije slucajno bio Turski vazal? lepo nas je sacuvao trecina naroda nam uzela islam

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP