Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ŠTA ZVANIČNO IMAJU VOĐE VLASTI I OPOZICIJE

Vučić i Pajtić dva sirotana!

Autor: Maja Keranović | 23.02.2015 - 19:30:00h | Komentara: 6

Ako bi se izvodio zaključak samo na osnovu imovinskih karata, za lidere naprednjaka i demokrata - Aleksandra Vučića i Bojana Pajtića, inače, ljutih političkih protivnika, pojedini bi čak rekli da su golje.

Lideri naprednjaka i demokrata  ne mogu se pohvaliti velikim  brojem kvadrata u vlasništvu,  a nemaju čak ni automobile

Lideri naprednjaka i demokrata ne mogu se pohvaliti velikim brojem kvadrata u vlasništvu, a nemaju čak ni automobile | Foto: Nenad Mihajlović

Naime, oni zajedno ne mogu da skrpe ni stančić od 75 kvadrata. I dok je jedino što Vučić ima garsonjera od 30 kvadrata, Pajtić se može pohvaliti sa 14 kvadrata više, tačnije jednosobnim stanom. Ni jedan ni drugi nemaju automobile u svom vlasništvu, ali zato Pajtić, za razliku od premijera Srbije, štedi. Preciznije - ima ušteđevinu.


Jedino što predsednik DS-a i vojvođanske Vlade, prema javno dostupnim podacima sa sajta Agencije za borbu protiv korupcije, ima u svom vlasništvu je stan od 44 kvadrata, koji je dobio u nasledstvo. Siromašnijeg imovinskog stanja od Pajtića, bar prema onome što se navodi u izveštaju imovine, jeste predsednik SNS-a i Vlade Srbije Aleksandar Vučić, i to za celih 14 kvadrata.
U Vučićevoj imovinskoj karti jedini kvadrati koje ima jesu oni koje je kupio prošle godine, i to svega 30. Međutim, Vučićevo imovinsko stanje nije oduvek takvo. On je ranijih godina imao trosoban stan od 117 kvadrata, koji je stekao kupovinom, ali u izveštaju iz januara prošle godine, taj stan se više nije navodio. Premijer je čak četiri meseca bio bez kvadrata sve dok nije kupio garsonjeru. Prema nezvaničnim informacijama, taj stan je posle razvoda ostavio bivšoj supruzi.

Inače, i Pajtić i Vučić, prema poslednjim dostupnim podacima od maja prošle godine, žive od plate. Vučićeva mesečna primanja, prema tom poslednjem izveštaju, koji je bio pre odluke o smanjenju plata i penzija, iznosila su 124.935 dinara, a Pajtićeva 95.480 dinara. Međutim, Pajtić je pored plate vojvođanskog premijera ranijih godina na godišnjem nivou inkasirao i otprilike oko dva miliona dinara od rada na Pravnom fakultetu u Novom Sadu. On, za razliku od Vučića, ima i ušteđevinu, ali se na sajtu Agencije ne navodi kolika je ona.

Inače, osim što se ova dvojica ljutih političkih protivnika ne mogu pohvaliti velikim brojem kvadrata u svom vlasništvu, ne mogu ni automobilima jer ih nemaju. Međutim, premijer Srbije pre tačno godinu dana, odgovarajući na pitanja gledalaca o svojoj imovini, gostujući u jednoj emisiji, rekao je da vozi automobil koji se vodi na njegovog brata.

Zoran Babić i Borislav Stefanović

Zoran Babić i Borislav Stefanović

Babić ko Pajtić, a Borko ko Vučić!


Šefovi poslaničkih grupa naprednjaka i demokrata - Zoran Babić i Borislav Stefanović za razliku od lidera svojih stranaka imaju nešto više kvadrata u vlasništvu, ali ni taj broj nije fascinirajuć. U Babićevoj imovinskoj karti stoji da u vlasništvu ima dvoiposoban stan od 69 kvadrta, sa vlasničkim udelom 1/2. Taj stan je stekao kupovinom i on se navodi u izveštajima od 2012. godine. U izveštaju iz 2010. nije imao kvadrate u vlasništvu. Stefanović u vlasništvu ima trosoban stan od 86 kvadrata, sa vlasničkim udelom 2/3, koji je stekao kupovinom.
Obojica su motorizovana. I dok Borko može samo da vozi “fijat punto” proizveden 2008, Babić ima priliku da bira, jer ima dva automobila u svom vlasništvu - “hjundai tukson” i “jugo koral” oba proizvedena 2005. godine. Prema poslednjim izveštajima imovine, od prošle godine, obojica žive od poslaničke plate koja je, pre smanjenja plata i penzija, iznosila oko 110.000 dinara. Međutim, Babić poput Bojana Pajtića štedi, dok Borko poput Aleksandra Vučića nema ušteđevinu.

Poslednji komentari
  • marko Vreme: 23.02.2015 23:12h

    Takvi i postali i bez neprijavljene imovine ostali.

  • maja Vreme: 24.02.2015 01:05h

    Vucko odgovoran *porodican covek*, misli na porodicu. Sta ce njemu samom vise od 30 kvadrata.

  • nedjo Vreme: 24.02.2015 01:08h

    hahahaha

  • astokomentarisati Vreme: 24.02.2015 01:38h

    Ko sme reci Vucku i zutom u brk :)))))))))) zemlja dembelija je ovo :) samo keksa i bice bolje, onaj keks znate ;) platice mladja na sledece akcije ili sankcije~

  • poreznik Vreme: 24.02.2015 06:50h

    pravi čovek.ostavio stan bivšoj supruzi.ima li tu nešto nemoralno?nema!izuzev preljube.a sada je u braku sa državom.i nju pomalo varucka kao prvu i drugu.a garsonjera možda trećoj...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP