Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SPREČENI MARIFETLUCI

Vučić i Putin peglali Bajatovićeve brljotine!

Autor: V. P. | 07.11.2014 - 20:17:00h | Komentara: 3

Iako građani mogu da odahnu pošto im je posle telefonskog razgovora između premijera Aleksandra Vučića i Vladimira Putina garantovano da će imati dovoljno gasa naredne zime, još uvek je ostalo nerazjašnjeno zašto to, za Srbiju goruće pitanje, nije rešeno već prilikom posete ruskog predsednika Beogradu 16. oktobra.

Sporazumeli se:  Putin i Vučić

Sporazumeli se: Putin i Vučić | Foto: FoNet

Dobro obavešteni izvori „Alo!“ tvrde da razlog zbog kojeg je problem naših dugova za gas Rusiji moralo da se rešava naknadno, direktnim razgovorom dva državnika, nije to što se ruski predsednik tobože naljutio zbog izostanka početka radova na gasovodu „Južni tok“, već je reč o nastojanju pojedinih srpsko-ruskih interesnih grupa da iz ovoga izvuku zaradu za sebe.


- Reč je zakulisnim igrama direktora „Srbijagasa“ Dušana Bajatovića i pojedinih njemu bliskih moćnika u Rusiju. Njihov zajednički cilj i ovoga puta je bio da Srbiju što više izmuzu i da se taj novac bukvalno uzme od građana naše zemlje i prelije u nečije u džepove. Dobro je što je premijer Vučić brzo reagovao i što je ugovorena dinamika otplate duga kako Srbija u ovako neizvesnoj situaciji ne bi sačekala zimu - kaže izvor našeg lista.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ruski predsednik Vladimir Putin ugovorili su način saradnje po svim pitanjima vezanim za isporuke ruskog gasa Srbiji, modelu isplate dugova, a predsednik Putin je prihvatio Vučićevu molbu o povoljnijem načinu snabdevanja gasom tri velika srpska hemijska kombinata. Prema ovom dogovoru Srbija će do kraja godine platiti 100 miliona evra. Srpski zvaničnici su do sada više puta ponovili da je projekat „Južni tok“ od najvećeg nacionalnog značaja, pošto je garant energetske bezbednosti Srbije, ali da istovremeno naša zemlja ne može da utiče na to kada će početi i kada će se završiti radovi pošto to zavisi od odnosa Rusije sa Evropskom Unijom.

Novi komesar za energiju Migel Arijas Kanjete je početkom ove nedelje stavio do znanja da će Evropska Unija prednost dati takozvanom Južnom koridoru i gasovodima koji iz Azerbejdžana preko juga Evrope treba da dopremaju gas u Italiju, dok je za gasovod „Južni tok“ rekao da to nije prednost za EU, jer svi projekti „Južnog toka“ treba da se usaglase s evropskim propisima.

U čiju korist  radi ovaj čovek? : Dušan Bajatović

U čiju korist radi ovaj čovek? : Dušan Bajatović | Foto: Oliver Bunić

Bajatović bez komentara


Direktor “Srbijagasa” Dušan Bajatović juče nije odgovarao na telefonske pozive i sms poruke kojima smo ga pitali da li je tačno da je on krivac što su Srbiji na početku grejne sezone bile skoro za trećinu smanjene isporuke ruskog gasa.

Poslednji komentari
  • robi Vreme: 08.11.2014 06:58h

    kad ce ovaj bajatovic u zatvor???

  • backo Vreme: 08.11.2014 09:27h

    Kada će nešto "opipljviije" da se kaže-iznese u vezi OVA - TRI preduzeća. Sporazumeli,dogovorili,potpisali,zaposliće se,velika zainteresovanost ...a mi sve veće i gore golje.

  • jasmina Vreme: 08.11.2014 13:00h

    Ovaj Bajatovic bas ima debelu zastitu on se ranije hvalio kako posluje pozitivno a sta sad ispadeda Vucic mora svakog da moli i da ispravlja krive drine pa Vucic opet ne valja

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP