Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DRŽAVNI VRH PODRŽAO MAJKU IZ LJIGA:

Vučić i Selaković spasavaju malu Reu!

Autor: P. Vujanac | 18.10.2013 - 18:22:00h | Komentara: 5

U slučaj trogodišnje Ree Matijević juče su se uključili i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić i ministar pravde Nikola Selaković, koji su nakon razgovora zaključili da je u cilju zaštite prava deteta neophodno da država Srbija preduzme sve mere kako bi se obezbedio ostanak devojčice sa majkom u Srbiji.

Nataša Matijević sa malom Reom

Nataša Matijević sa malom Reom | Foto: Aleksandar Stanković

Vučićevom kabinetu juče su dostavljene informacije da je suprug Robert Matijević tukao svoju suprugu Natašu, čak i dok je bila u drugom stanju, zbog čega je sa devojčicom provela neko vreme u sigurnoj kući u Zagrebu.
Nataša, koja je pre tri godine sa detetom došla u Srbiju iz Zagreba, nije prekjuče predala devojčicu njenom ocu Robertu, jer je nekoliko stotina meštana Ljiga blokiralo zgradu Centra za socijalni rad, gde je trebalo da se obavi preuzimanje trogodišnje devojčice. Natašina porodica i juče je bila u strahu kako će predmet, po kojem Matijević ima rešenje suda da uzme ćerku na osnovu Haške konvencije o otmici deteta, biti rešen.

Sam protiv trojice: Aleksandar Vučić

Obavešten i rešen da pomogne: Aleksandar Vučić | Foto: Željko Šafar

 
- Njih dve su za sada na sigurnom. Svi smo oduševljeni požrtvovanošću sugrađana da se spreči da Rea bude oduzeta od majke od koje se nije rastajala od rođenja, pa čak ni u najtežim trenucima nasilja nad njom. Ljig nije bio tako jedinstven od 5. oktobra 2000. Nadamo se da reagovanje Ministarstva pravde neće ostati samo obećanje, jer je Nataša i pre dve godine imala obećanja državnog vrha da će joj pomoći, što je ostalo samo obećanje – kažu za “Alo!” Natašin brat Nemanja Đorđević i sestra Nevena, dodajući da porodica očekuje pravdu, nakon dopisa Ministarstva pravde sudu u Valjevu da pokuša da spor sporazumno reši, radi zaštite najboljeg interesa deteta.


Predsednica Osnovnog suda u Valjevu Ljiljana Karać potvrđuje da je predmet koji je vodio sudija Milutin Ilić, a po kojem je trogodišnja Rea trebala da bude oduzeta od majke i predata ocu Robertu Matijeviću, iz Ljiga stigao u Valjevo, “da bi se izvršio uvid u njega i da bi se dostavio tužilaštvu i ostalim ustanova koje su tražile”. “Kriv sam što sam živ, ako ne sprovodim izvršenje kriv sam, ako ga sprovodim, opet sam kriv” izjavio je sudija Milutin Ilić. On kaže da nije zakon bahato preuzeo u svoje ruke, jer je, kako navodi, predlog za izvršenje sudske presude po kojem se Rea oduzima od majke i daje ocu podnet u decembru pre dve godine, “a sud nije još pošao na teren jer su u pitanju osetljivi porodični odnosi”. Ilić kaže da su u ovom slučaju bili iscrpljeni svi zakonski mehanizmi, sem zatvorske kazne prema Nataši
 

Poslednji komentari
  • Maja Vreme: 18.10.2013 18:50h

    A sta je sa odlukom Suda?Zasto se izvrsna vlast mesa u sudstvo?Dokle tako?!!!!!

  • wtf Vreme: 18.10.2013 21:44h

    Vise ste dosadili sa ovim kvazi ljudima!!!!!!!!!!! Ma sta sad i naseljavanje meseca ili jos bolje Marsa mora da padne u ruke ovog kvazi coveka cim rasksti te rucice.... Ma idite vise u p.m.. i vi i oni!!!!!!!!!! Nemamo posla, nemamo za leba budjavi bre debili jedni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • AleksandarVeliki Vreme: 18.10.2013 22:42h

    iz sra SRBIJE se udala za čoveka koji joj brani da peva srpske uspavanke... ni malo mi je nije žao... žao mi je tog deteta jer ima retard roditelje... zanima me samo kako su se spojili roditelji, kako to da majka nije znala da joj je muž hrvatski šovinista... STRAŠNO

  • seka Vreme: 18.10.2013 23:03h

    aham...spasili bi oni dedu svojega da ova nesrecnica nije otisla u medije, i na srecu da su je podrzali gradjani Ljiga, majka ju je spasila i savesni gradjani a ne ove kreature...zabole njih bilo sta ako ne pisu novine o tome

  • Darko Vreme: 18.10.2013 23:18h

    Jooj srecice mala, nemoj oni da ti pomazu...Vucic je pomogao da se rsk vrati hrvatskoj, a kosovo albaniji...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP