Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VERBALNI DUEL

Vučić i Tači vikali
jedan na drugog!

Autor: I. Kljajić | 02.04.2013 - 18:09:00h | Komentara: 2

Pregovarački timovi Beograda i Prištine sastali su se juče u okviru osme i ključne runde dijaloga, koja se po svoj prilici neće završiti potpisivanjem bilo kakvog sporazuma. Razgovori su, prema saznanjima “Alo!”, veoma teški, a u razgovoru prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Hašima Tačija bilo je i povišenih tonova.

Da postizanje dogovora neće biti nimalo lako, potvrdio je i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin, koji je rekao da u Briselu ni posle tri sata u razgovorima nema pomaka, da su “vrlo teški i mučni”, da je atmosfera “veoma zategnuta i napeta” i poručio da ovaj sastanak za Beograd nije završna runda dijaloga.

Ivice, pomeri se malo da ja sednem: Dačić i Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Emil Čonkić

 - Ništa danas neće biti gotova stvar. Da bi se sporazum postigao potrebno je utanačiti još dosta detalja, da bi imao bilo kakvog smisla. Preterana su očekivanja da će ove dve delegacije danas rešiti sve probleme koji su se nagomilavali vekovima na KiM - izjavio je Vulin.

Tokom višesatnih pregovora oglasila se Maja Kocijančič, portparol visoke predstavnice EU, koja je rekla da Ketrin Ešton na trojnom sastanku nije ponudila papir sa predlozima.

Vučić, Dačić i Eštonova

Vučić, Dačić i Eštonova | Foto: EU

 - To su pregovori. Oni razgovaraju o konkretnim stvarima. EU je samo posrednik. Ne mogu potvrditi postojanje bilo kakvog papira, mogu samo da kažem da svim snagama radimo na tome da se dođe do rešenja pitanja koja su na stolu. Jasno je da smo u ključnoj fazi dijaloga i sada moramo videti kakav će biti rezultat - izjavila je ona.

Hašim Tači

Hašim Tači | Foto: Beta AP

 Slučajno ili ne, tek beogradska i prištinska delegacija ušle su u sedište EU u Briselu u različito vreme i na različite ulaze. Prvo su u briselsko zdanje oko 10.30 ušli srpski pregovarači, koje su predvodili premijer Ivica Dačić i vicepremijer Aleksandar Vučić. Sa njima su doputovali i potpredsednica vlade Suzana Grubješić i ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić. Oni su stigli u crnim limuzinama i odvezli su se direktno u garažu. Dok je trajao njihov sastanak sa visokom predstavnicom za bezbednost i spoljnu politiku EU Ketrin Ešton, u zgradu je ušao kosovski premijer Hašim Tači, koji se na bilateralnom sastanku s Ketrin Ešton zadržao oko pola sata, tri puta kraće nego što su trajali razgovori Dačić-Ešton. Tokom tih tridesetak minuta, u susednoj prostoriji se okupio tim Beograda na poslednjim konsultacijama pred trojni sastanak predstavnika Beograda, Prištine i Brisela. Juče niko nije mogao pouzdano da proceni koliko će ova, osma runda dijaloga da traje, pošto Ketrin Ešton za sredu ujutru ima zakazanu posetu Turskoj.
Pred najvažniju rundu dijaloga jedino se Tači obratio novinarima i ulazeći u sedište EU samouvereno je poručio da Priština neće prihvatati ništa izvan svog ustava.
Poslednji komentari
  • Dragan Bgd Vreme: 03.04.2013 11:55h

    Kako izgleda ovaj Vucic, sacuvaj Boze. Sav zadrigo i naduven, do kraja mandata ce se raspuci.

  • Mikula Vreme: 03.04.2013 13:18h

    Pogledaj sliku u tekstu,zrikavog zogana(siptara-ako nisi znao)sta "ima"u desnoj sapetini(USA-kolt,poklon klintona)a u levoj kamu za Srpske Guse na Kosovu(za sada)!Mozda bi poklonio svoje srce nemu ,da trguje sa njim,Dragane Bgd?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP