Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREMIJER U KRUPNJU

Vučić: Iduće nedelje 100 kuća u Obrenovcu

Autor: Tanjug | 07.12.2014 - 15:12:00h | Komentara: 0

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će iduće sedmice biti uručeni ključevi više od 100 kuća za stanovnike Obrenovca i da ostaje najteži deo - ispumpavanje vode iz Zapadne Tamnave, obnavljanje proizvodnje i mašina.

Vučić i Gašić juče su obišli Tekiju

Aleksandar Vučić| Foto: M. Mitrović

 
"Problem nam je elektronika, za to će nam biti potrebno još neko vreme", rekao je Vučić novinarima u Krupnju.


On je naveo da, kad se obnovi proizvodnja uglja u Kolubari, onda će u potpunosti biti uspostavljena proizvodnja električne energije i dodao da se očekuje da će pre Nove godine biti obnovljena proizvodnja 10.000 tona uglja.
"Još nam nedostaje da spustimo nivo vode za 1,3 metra u Zapadnoj Tamnavi da bi se uspostavila proizvodnja uglja", rekao je Vučić.
On je izrazio zadovoljstvo zbog ogromnog posla koji je obavljen u Krupnju i što je transparentan i upisan svaki dinar koji je država dala za obnovu, kao i sredstva od donatora. Svako može da proveri te podatke, dodao je Vučić.


On je najavio da se još deset kuća u Krupnju gradi od sredstava Ervopske unije i da će one u najkraćem roku biti završene.


Premijer je rekao da je 17 kuća izgrađenih u Krupnju od sredstava Ujedinjenih Arapskih Emirata, a čiji su ključevi danas uručeni porodicama, veoma kvalitetno.
On je rekao da u Krupnju još ostaje problem klizišta u dva naselja i da eksperti moraju da provere kako rešiti taj problem.
"Naći ćemo rešenje", poručio je Vučić i dodao da treba rešiti problem lokalnih puteva, ali i naveo da su već urađeni svi glavni pravci ka Loznici.
On je rekao da je veoma zadovoljan, jer je danas u Krupnju video mnogo srećnih porodica kojima je on uručio ključeve novih kuća.


Vučić je kazao da je najveći deo posla u Krupnju urađen, a da je na terotiriji cele Srbije izdato ukupno 305 rešenja, da je za 87 domaćinstava isplaćena novčana pomoć i da je 218 kuća ili već izgrađeno ili će biti gotove uskoro.


Prema njegovim rečima, i "Telekom" i "Elektroprivreda" su učinili sve da olakšaju život građanima Krupnja.
"Ogromne su i teške posledice poplava koje su zahvatile našu zemlju, ali mislim da smo sa tom katastrofom, sa kojom se decenijama nismo suočili, dobro, pošteno i odgovorno izašli na kraj", zaključio je Vučić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP