Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MUKE SA

Vučić: Iduće nedelje olakšice za otplatu kredita u francima

Autor: Beta | 22.01.2015 - 16:59:00h | Komentara: 1

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će verovatno početkom iduće nedelje Narodna banka Srbije (NBS) predložiti određene olakšice za otplatu kredita indeksiranih u švajcarskim francima.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić

Vučić u izjavi iz Davosa za Televiziju B92 nije mogao da precizira koje olakšice će biti predložene, ističući da će to utvrditi NBS u saradnji sa bankama.
On je ukazao da država nema nikakve obaveze da izdvaja novac da bi pomogla građanima koji su se zaduživali u francima, ali ipak traži način kako da im olakša otplatu rata i da pri tom ne ugrozi stabilnost finansijskog sistema.
Po rečima Vučića, druge zemlje u okruženju su pribegle merama na štetu banaka, što Srbija nikada neće učiniti.
Građani su, kako je podsetio, u vreme kad su uzimali kredite imali izbor - da li da se zadužuju u francima po nižoj kamati, ili u evrima po višoj kamati.
Predstavnici banaka u Srbiji sutra će razgovarati o najboljim rešenjima da pomognu klijentima koji su se zaduživali u francima, čija rata je uvećana usled jačanja te valute.
Poslednji komentari
  • Ekonomista Vreme: 23.01.2015 00:51h

    Ko ce nam odgovoriti kome su banke koje posluju u Srbiji prodale milijarde svajcarskih franka za koje su se zaduzile za sta postoji osnovana sumnja da nisu. Ako su se stvarno zaduzile kome su ih prodale,ko ih je kupio? U kojoj se dokumentaciji to vidi?Mora se znati terminski i kolicinski kupovanje valute od strane banaka i izvore sredstava te kupovine.Libor pada a u Srbiji banke ne smanjuju marzu! ECB naplacuje poslovnim banakam minusnu kamatu na depozite a NBS placa bankama 8% ! Dali smo mi normalni ? Danasnja mera ECB o programu emitovanja 1,14 triliona evra srozala je vrednost evra na 1,15$ sto je uticalo da dodatno ojaca svajcarski franak ! Kolika ce ujutru biti rata nasim gradjanima ?Zbog cega barem juce nije fiksiran kurs kao u regionu? Policija i tuzilastvo moraju povesti istragu u poslovanju NBS i poslovnih banaka u Srbiji koji su od 2005.godine kriminalnim ugovorima ostvarivale dobit a na kraju godine su je delile sa NBS ! Kolika bese plata Jorgovanki?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP