Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

Vučić: Iza kupovine „Politike” stoje „Farmakom” i Bogićević

Autor: | 18.09.2012 - 00:57:00h | Komentara: 0

Potpredsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić otkrio je sinoć da iza kupovine 50 odsto vlasništva u „Politici“ stoji prvi čovek „Farmakoma“ Miroslav Bogićević, koji je to učinio kao uslugu Demokratskoj stranci.

„Farmakom“ je primoran da učestvuje u kupoprodaji: Vučić

„Farmakom“ je primoran da učestvuje u kupoprodaji: Vučić

Vučić je gostujući na RTS-u rekao da vlasnik „Farmakoma“, Bogićević, čije ime nije izgovorio, stoji i iza kupovine potraživanja „Novosti“ i da je posao obavljen preko malih ćerki firmi „Farmakoma“, osnovanih u inostranstvu.

Vučić kaže da je slučaj „Politika“ vodi do afere „Agrobanka“ pošto suma koja je nedostajala za kupovinu potiče iz kredita „Nove Agrobanke“ i „Privredne banke Beograd“. Prema Vučićevim rečima, novac iz kredita korišćen je u kupovini „Politike“ i potraživanju „Novosti“ i „Dnevnika“.

Pokušali su da zataškaju  aferu
„Agrobanka“!

Govoreći o aferi „Agrobanka“, Vučić kaže da postoje različite vrste pokušaja zataškavanja, te zamolio građane za strpljenje.
- „Agrobanka je nešto što će se tek videti kolike su reperkusije krivično pravne, pa i te druge. Neki su hteli da ta afera ide u jednom smeru, a da se suština zamagli i zataška, ali mi znamo šta je bio plan i zašto je naknadno osnovana „Nova Agrobanka“ - izjavio je potpredsednik vlade.

- Farmakom je primoran, prinuđen da učestvuje u toj kupoprodaji. Njega taj biznis nije interesovao, to je bila usluga najvećoj stranci u prošloj Vladi. Pronaći ćemo način da zaštitimo državu i da joj bude vraćeno ono što je njeno, a da pri tome ne vodimo hajku protiv te firme („Farmakoma“), jer zapošljava 3.500 ljudi i ima 5.000 kooperanata - rekao je Vučić nazvavši tu kupovinu „političkim kriminalom uz ekonomske zloupotrebe“.

Kako je objasnio, prvenstveno je reč o moralnoj i političkoj odgovornosti, a da su druge vrste odgovornosti stvar drugih nadležnih državnih organa.
- Nemamo dokaze na koji je način država odustala od preče kupovine, osim činjenice da je prodavac to tumačio tako da je država svojim nečinjenjem i neprotivljenjem odustala od prava preče kupovine i mi ćemo to kao država umeti da iskoristimo i da pronađemo rešenje - poručio je Vučić.

Kako je objasnio, ugovor o kupoprodaji 50 odsto vlasničkog udela u preduzeću „Politika“ novine i magazini zaključen je 29. juna 2012. između „Ist medija grupe“ iz Moskve i „Ost medija holdinga“ iz Beča kao prodavca, prema ceni od 4,7 miliona evra, od kojih je prodavcu isplaćeno četiri miliona evra, a ostatak od 700.000 kupac će isplatiti do 1. decembra 2014. godine.

Bogićević sinoć nije mogao ništa od ovoga da komentariše, jer se, kako nam je rekao, tek vraćao s puta u inostranstvo. Ni iz DS-a nismo uspeli da dobijemo komentar na Vučićeve tvrdnje.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP