Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ĆIRO BLAŽEVIĆ PRIČA ZA ALO.RS

"Vučić je pravi lider, ovi moji su šupci!"

Autor: Dragutin J. Bužić | 01.09.2013 - 19:37:00h | Komentara: 3

Kakav je to fudbalski spektakl bez Miroslava Ćire Blaževića?

Utakmica Srbija-Hrvatska nam je bila povod za razgovor, al’ sa “trenerom svih trenera” priča obično krene nekim neplaniranim tokom. Spontano i bez cenzure.
Počeli smo uobičajeno, sportski...

„I Sulejman veličanstveni  je papak”: Ćiro legenda

Ćiro legenda | Foto: Reuters

 Spremate li se za Beograd, vidimo li se na “Marakani”, 6. septembra?

- Iskreno, još me ne trese fudbalska groznica, al’ stižem ja. Jedva čekam da se vidim sa dragim i odanim prijateljima iz Beograda. Nikada se u vašem gradu nisam osećao kao stranac.
Ko dobija ovaj put?
- Hrvatska je favorit. Iskusnija je, uigranija, igraće rasterećenije jer joj i remi odgovara.
Planirate li susret sa Tomislavom Karadžićem, odlazećim predsednikom FSS-a?
- Tole je moj prijatelj, mnogo mi je žao što je došlo do toga da najavljuje odlazak iz Saveza, al’ sve je to politička igra.
Kakva je politička situacija u Hrvatskoj?
- Politika odlučuje svuda, osim ovde kod nas. Politika u Zagrebu je - šupak! Napišite - šupak! Jer Zdravko Mamić im je kralj. Svim političarima. Svi oni su mali miševi za Mamića.

I od njega ima lukaviji: Zdravko Mamić

Zdravko Mamić

 Ima li Srbija svog Mamića?

- Ne znam, sine. Da znam, ja bih ti rekao. Ne je*em ja nikog na ovom svetu. Al’ ne mogu sad ja laprdati tu o Srbima s adresom u Zagrebu. Opet, nisam ćorav, vidim da imate i vi tu onog je*enog, što glave skida... Onog visokog...
Mislite na Vučića?
- E, na njega, na njega mislim. Taj bi mogao da bude pravi lider. Ima moje simpatije, i to u onolikoj meri u kojoj nemaju podršku ovi moji. Ma političari su zlo svuda, zvali se oni Mika, Pera, Laza... Nebitno. Retko se pojavi neko ko nije ko Suljo ili ko Mujo!
Pojasnite nam...
- Slušaj me dobro... (pauza) Znaš, kad su onomad upali u septičku jamu Suljo i Mujo? Govna im do nosa. Pita Suljo: “Šta ćemo sad, Mujo?”. A ovaj će njemu: “Ne talasaj, majke ti, Suljo”. Tako i ovi političari, u govnima su i samo viču: “Ne talasaj, ne talasaj”. Na kraju će morati celu septičku jamu da izjedu.
Ima li izlaza iz tog smrada?
- Nema! Zato što oni (političari) nemaju petlju, kuraži... Tragedija je što će i ceo narod povući na dno. Mene mogu povući samo za onu stvar. Za sebe se ne bojim jer Ćiro pare ima, ali jadan narod, on će završiti u mulju i nikad iz njega više neće moći da se iščupa.


Žao mi je Titine žene, pašče bi imalo bolji tretman!

Prati pomno Ćiro aktuelna dešavanja u vezi s Jovankom Broz, Titovom udovicom, za čiji se život lekari bore u Urgentnom centru u Beogradu. Priznaje da je izuzetno sentimentalan u ovom slučaju.

Josip i Jovanka Broz

Josip i Jovanka Broz

 - Mnogo sam žalostan i ogorčen što žena od Tite, kakav god on bio, poslednje godine provodi u nekoj izolaciji i što je na kraju zdravstveno zapuštena završila u bolnici. Ne ide na čast nikome od političara što su je pustili da živi u bedi tolike godine. Pa da Jovanka nije Titina žena, već da je njegovo pašče, sramota bi bilo, a ne ovako, pi*ka im materina. Vidim da je jedino premijer Dačić posećuje i čestitam mu na tome. Pokazao je humanu crtu, a to je prava retkost za političare, nabijem ih na ku*ac sve, budale...


Mislite li da bi u Hrvatskoj imala drugačiji tretman?
- Ma sve je to isto, čoveče božji. Političari? Oni su zlo i tu i ovde. Sve je to šatrijada - zvali se oni Mika, Pera, Laza... Nebitno. Okomili su se na tu jadnicu. I umreće jadna, nesrećna. Ona je tako nešto najmanje zaslužila. Mogli su da je rehabilituju jer šta je ona kriva. Ma šta sad vredi pričati, ako nisi čovek, možeš se je*ati. Ne vredi - ogorčen je Blažević.

Znam da igram sva srpska kola!

Žali nam se Ćiro kako ga u Hrvatskoj ne razumeju baš svi, pa mu čak i zameraju na tome što se druži sa Srbima.

- Pa gde ću pljuvati Srbe, moje prijatelje s kojima sam odrastao. Mnogi od njih se nisu ni rodili kada sam ja 1972. igrao srpska kola na nekim svečanostima. Video je to jednom i Aleksandar Tijanić, pa me je zagrlio i na sav glas obnarodovao prisutnima: “Vidite kako Ćiro igra Užičko kolo? Naš čovek, Srbin!” Mnogima je to simpatično, nekima to opasno smeta, al’ briga mene - poručuje Blažević.


Džaju umesto Toleta!

- Kad se već Tomislav Karadžić povlači, jedan čovek poseduje nešto što niko drugi nema kada je u pitanju funkcija predsednika Fudbalskog saveza Srbije. Dragan Džajić! On otvara vrata celog sveta. Njegovo ime, njegova reputacija, to mu daje prednost u odnosu na sve ostale protivkandidate. Džaja je pametan čovek, diplomata. Iskoristite njegovo iskustvo - savetuje Ćiro.
Poslednji komentari
  • nena Vreme: 01.09.2013 19:48h

    ovaj blazevic nas stvarno mrzi ,kad hvali ovog "naseg" nesretnika vucica !

  • ris Vreme: 02.09.2013 03:01h

    Ciro laprda! Predlaze Dzajica?! E bas nam treba ta lopina kao i on, ma jos gora. Sve premazani do mojega. A sto se politike tice, nije otkrio ni tolplu vodu! Nista nepoznato, ukleti Balkan!

  • Laza Vreme: 02.09.2013 08:10h

    Neno, u cemu je tvoj problem, mozda si u nekoj aferi ,dolazi djavo po svoje, Vucic je nesto najbolje sto se Srbija dobila u poslednjih 20 godina, ,sto se Ćire tice uvek isti bez dlake na jeziku

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP