Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREMIJER ODBRUSIO BRAMERCU

Vučić: Ko će biti kriv ako Šešelj umre?!

Autor: I. Kljajić - V. Papović | 26.05.2015 - 07:00:00h | Komentara: 8

Iako je juče u popodnevnim časovima u Ministarstvo pravde Srbije konačno stigao najavljeni zahtev Žalbenog veća Tribunala u Hagu da Vojislava Šešelja izruči do danas, lider radikala ostaje u Beogradu barem dok se ne završe sve zakonske procedure i postupci koje Srbija namerava da pokrene i sprovede. Premijer Srbije Aleksandar Vučić, kako nezvanično saznajemo, ponovio je haškom tužiocu Seržu Bramercu, prilikom jučerašnjeg sastanka, sve što je preksinoć poručio građanima Srbije sa TV-ekrana.

Vojislav Šešelj

Vojislav Šešelj | Foto: Nenad Mihajlović

- Premijer je zapitao haškog tužioca šta će se desiti ako Šešelj umre za tri meseca, pošto lider radikala ne želi da prima hemoterapuju u haškom pritvoru i ko će za to snositi krivicu. Vučić je podvukao da je Srbija suočena sa nemoralnom odlukom Tribunala i da svaki građanin, pa i Vojislav Šešelj, mora biti tretiran u skladu sa zakonima ove zemlje - otkriva naš izvor. Prema ovom izvoru, bliskom Vladi Srbije, Bramerc nije nastupao arogantno i sa strpljenjem je saslušao Vučićeve argumente. On je i sam veoma bio nezadovoljan odlukom Žalbenog veća da zahtev za Šešeljevo izručenje tempira baš za trenutak njegove posete.

Bramercu Žalbeno  veće namerno smestilo „vruću” posetu

Bramercu Žalbeno veće namerno smestilo „vruću” posetu | Foto: Oliver Bunić

Bramerc danas sa Selakovićem


Bramerc se juče sastao i sa tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem i ministrom policije Nebojšom Stefanovićem i tom prilikom pohvalio rad Službe za otkrivanje ratnih zločina MUP-a. Haški tužilac se danas sastaje s ministrom pravde Nikolom Selakovićem.

- Bramerc je bio šokiran kada je saznao za odluku u kojoj je dan njegove posete Srbiji označen kao dan odluke za povratak Šešelja. To nije krio ni pred svojim sagovornicima u Beogradu, što govori da je svestan da je Haški tribunal i njemu želeo da napravi cirkus u Beogradu - otkriva naš sagovornik.
Umesto da razgovara o redovnom izveštaju o saradnji Srbije s Haškim tribunalom, koji početkom juna predstavlja u Savetu bezbednosti UN, Bramerc je tako na sastancima sa srpskim zvaničnicima juče morao da objašnjava i ovaj neočekivani potez Haga.

Razgovori Vučića i Bramerca

Razgovori Vučića i Bramerca | Foto: RAS


- Naravno da je Šešelj bio tema svih razgovora. Vlada Srbije će po dobijanju ove odluke Žalbenog veća početi korespodenciju s Tribunalom u kojoj će tražiti objašnjenja u vezi sa Šešeljevim puštanjem na privremenu slobodu, pa traženjem da se on ipak vrati. U svemu tome krucijalna stvar će biti njegovo zdravstveno stanje zbog kojeg se uostalom i našao u Beogradu posle skoro 12 godina pritvora - objašnjava naš sagovornik.

Šešelj: Neću hemoterapiju u Hagu

Šešelj za „Alo!“ kaže da ga uopšte ne interesuje šta vlast radi povodom najnovije odluke Haga.
- O toj odluci sam obavešten i nemam nikakvu drugu informaciju. Spremam se za subotnji kongres SRS-a, nastavljam svoje redovne aktivnosti i nikakve haške smicalice me ne mogu pomeriti iz koloseka. Ako i pokrenu proceduru za moju isporuku, ja se neću braniti zbog svog zdravstvenog stanja, već zbog kršenja procedure suđenja u razumnom roku - poručuje Šešelj.
On je potvrdio da je započeo hemoterapiju i da tu terapiju neće primati ukoliko se vrati u Hag.
- Završio sam sa hemoterapijama u Hagu. Tamo ih sigurno neću primati - naglašava Šešelj.

Poslednji komentari
  • keja Vreme: 26.05.2015 07:56h

    Bog će biti kriv...

  • mima Vreme: 26.05.2015 09:13h

    Pitam se zasto se Premijer toliko zalaze za Seselja? Postoji Ustav i zakoni, koji to pitanje regulisu... I Slobodan Milosevic je umro u Hagu, pa niko nije odgovarao. Meni je ovo sve sumnjivo, ovde nesto "smrdi". Ko se koga ovde plasi? Mislim da je opasno da Seselj progovori o svojim bivsim saradnicima. Cuvajuci Seselja, oni cuvaju sebe. Bice da je to u pitanju. Postoje tu razni d i l o v i.

  • jan Vreme: 26.05.2015 13:18h

    idi dok si mlad.pa koliko njih sedi p pregovara.upropastili drzavu.nema proizvodnje,izvoza,poljoprivrede samo banke i strane trgovine rade.koja to zemlja moze da izdrzi skoro milion ljudi u javnom sektoru.da nema priliva eura iz inostranstva nasih zaposlenih pocrkali bi od gladi gore nego grcka i amerika zajedno.

  • Marko Vreme: 26.05.2015 19:05h

    Bramerc sokiran ko naivna mlada.

  • Teodora Vreme: 26.05.2015 23:10h

    Ti vučiću, ti generalnii sejkretaru srs, kad već špitaš javno i bezborazno, a odgovor znaš,,ti ćeš biti kriv, bez obzira što je šešelj toliko biolestan da će izvesno umreti za nekoliko meseci, otišao u Hag ili ne, bio pod terapijom ili ne.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP