Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DVE VEOMA ZNAČAJNE POSETE

Vučić: Krajem meseca s Merkelovom, potom ide u Peking!

Autor: Tanjug | 12.08.2014 - 15:54:00h | Komentara: 1

Predsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da će se 28. avgusta sastati u Berlinu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, na čiju inicijativu se priprema konferencija posvećena ekonomiji regiona.

Vučić i Merkel Foto: AP

Vučić i Merkel Foto: AP

 

Vučić je novinarima rekao da će 10. septembra posetiti Kinu, i ocenio da je reč o dve veoma značajane posete, od kojih "mnogo toga zavisi".

- Svaki dan se pripremam za odlazak u Nemačku, ne krijem da sam odgovoran i posvećen susretu sa (kancelarkom) Angelom Merkel, a imaću i druge važne posete - rekao je premijer.

On je dodao da je sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem dogovorio da Nikolić ide u Njujork, na sednicu Saveta bezbednosti, kako bi on mogao da se posveti odlasku u Nemacku i Kinu.

Vučić: U Srbiji dok ne izađemo iz krize
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nikoga od srpskih političara ne može da osuđuje zbog toga što godišnji odmor provode izvan Srbije, da svako ima pravo da zarađeni novac troši gde želi, ali da će on dok god država ne izađe iz krize - biti u Srbiji.


Vučić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, zamoljen da prokomentariše izveštaje medija o omiljenim inostranim turističkim destinacijama nekih srpskih političara, rekao da je njegova obaveza bila da ljudima objasni da je bolje da zarađeni novac ostane u Srbiji.


- Ja sam rekao da to smatram svojom odgovornošću i sebi namećem tu obavezu, ali nisam uspeo da je nametnem ljudima u svom okruženju - kazao je Vučić.


On je, međutim, primetio da mu nije jasno odakle nekima novac za boravak od 20 dana na moru, ali - to je njihov novac.


- Mislim da je važna odgovornost političara, da se ne ponaaju bahato, osiono, već u skladu sa svojim mogućnostima i primanjima - rekao je Vučić.


Prema njegovim rečima, ne radi se ovde o ekonomskom patriotizmu, već o normalnoj i razumnoj preporuci, te o potrebi da političari pokažu više odgovornosti.


- Nikoga ne mogu da osudjujem. Jedino što mogu da kažem da ću i sledeće godine da budem u Srbiji, i sve dok ne izadjemo iz krize i ostvarimo rast od dva ili dva i po odsto - zaključio je Vučić.

Poslednji komentari
  • Sofija Vreme: 12.08.2014 22:53h

    Svaka od ovih poseta je veoma važna na svoj način. Diplomatska aktivnost Srbije ide uzlaznom linijom i može samo da nas ohrabruje da nastavimo ka ostvarivanju svojih ciljeva.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP