Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREDSEDNIK RS UVREDIO SRPSKOG VICEPEMIJERA

Vučić ljut na Dodika!

Autor: B. Majdarević | 26.12.2012 - 23:18:00h | Komentara: 14

Izjava predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da nam treba više ljudi poput Miroslava Miškovića razbesnela je srpskog vicepremijera!

Kako „Alo!“ saznaje, Aleksandra Vučića je pogodilo to što je lider RS javno stao u odbranu ovog tajkuna, ali se zarad bratskih i susedskih odnosa uzdržao od javne kritike.

Aleksandar Vučić i Milorad Dodik

Aleksandar Vučić i Milorad Dodik | Foto: Milorad Milanković

Dodik i Đilas o intenziviranju saradnje!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas razgovarali su danas u
Banjaluci o intenziviranju saradnje u svim oblastima.
Na sastanku je "izražena podrška dobrim odnosima i saradnji Republike
Srpske i Srbije na republičkom i lokalnim nivoima, i razmotrene
mogućnosti za intenziviranje saradnje u svim oblastima", saopšteno je
posle razgovora.
Dodik je upoznao gradonačelnika Beograda sa političkom i ekonomskom
situacijom u Republici Srpskoj, saopštio je Biro za odnose s javnošću. Sastanku je prisustvovala i ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju u Vladi Republike Srpske Željka Cvijanović.

Izvor „Alo!“ blizak prvom potpredsedniku vlade kaže da je on imao štošta da odgovori Dodiku na mešanje u obračun sa korupcijom u koji smo krenuli, ali da je prepucavanje kroz medije stavio iza interesa Srbije i Srpske.

- Vučić je jako teško prihvatio Dodikovu izjavu da je Srbiji potrebno još više potentnih investitora kakav je uhapšeni Mišković, ali zbog Republike Srpske i odnosa Srbije s njom, neće da reaguje na to, inače bi imao šta da kaže - kaže izvor „Alo!“ blizak Vučiću.

Istina, Dodik je pozdravio obračun prvog potpredsednika srpske vlade sa korupcijom, ali je u isto vreme doveo u sumnju krivicu uhapšenog vlasnika „Delte“.

- Verujem da je svaka borba protiv korupcije, pa tako i politička, važna za državu i region i u tom smislu dajem podršku potpredsedniku vlade Aleksandru Vučiću. Važno je da ta borba bude zasnovana na istini i činjenicama i da rezultira presudama. Jer, da bi se dokazala nečija krivica, potrebno je da neko bude pravosnažno osuđen, što znači osuđen u drugostepenom postupku.
Tako da i Miškovićeva krivica tek treba da se dokaže - rekao je Dodik. On je potvrdio priču da je Miškoviću dan pred hapšenje u telefonskom razgovoru rekao: „Đe si, bre, šta ti to rade, zaista nema smisla.“

- Čuo sam se s Miškovićem. To je moje pravo i ne vidim da je to bilo čiji problem, pa tako nije ni problem medija - rekao je Dodik.

Razgovarali dan pred hapšenje: Mišković i Dodik

Razgovarali dan pred hapšenje: Mišković i Dodik | Foto: FoNet - Zoran Mrđa

Nikolić i Dačić u Banjaluci!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić očigledno nije previše zamerio predsedniku RS komentare o Miškovićevom hapšenju. Njih dvojica su se juče srela u Nikolićevoj prvoj zvaničnoj poseti Banjaluci, a srpski predsednik je tom prilikom rekao da je spreman i za saradnju sa vlastima u Sarajevu i političkim predstavnicima Bošnjaka, ali da je za to potrebna obostrana volja. U zvaničnoj poseti Banjaluci, pored Nikolića, nalazi se i premijer Srbije Ivica Dačić.

Poslednji komentari
  • Srbijanac iz Nemačke Vreme: 27.12.2012 07:18h

    Jasno je zašto Dodik daje takve izjave -iste su luperde oboje! Pitajte Dodika kako je uspeo da od svoje plate na beogradskom Dedinju napravi vilu od 2 miliona €, sa kojim parama je pokupovao "pola RS" i dokle će da laže narod da u Nemačkoj i Austriji nema nikakvih istraga protiv njega i njegovog sina o muvanjima i pljački! Zato, neka gleda sebe i svoje sunarodnike Bošnjake a ne da nama Srbijancima deli pridike o Kosovu i Miškoviću. Ne znam da li i za njega važi izreka da je Bosanac najpametniki kada ćuti?

  • Čutura Vreme: 27.12.2012 07:41h

    Znaš koliko Dodika zabole.što se Vučić naljutio na njega,Za Vučića je Dodo institucija.Dodo ne hapsi,nego saradjuje sa onima koji imaju lovu.Ko još od hapšenja živi.Hapšenje je zabava za sirotinju.

  • Bata Vreme: 27.12.2012 08:28h

    Vucicu, posalji kolegi knjigu: "Razmisljanja jednog srpskog vola". Nemoj da ti kolega ostane neobavesten

  • olja Vreme: 27.12.2012 08:54h

    Izgleda da je tacna recenica mog dede za Srbe preko Drine, prodaju Bosnu a ponasaju se kao da je njihova... to je rekao sedamdesetih godina proslog veka......

  • STOJAN Vreme: 27.12.2012 09:10h

    Naravno da Dodik brani Miskovica jer se i on obogatio od politike isto kao Miskovic i Djilas. Uostalom ni Dodik nema vise toliku podrsku naroda u Republici Srpskoj sto pokazuju nedavni opstinski izbori gde je u vecini opstina njegova stranka izgubila podrsku glasaca.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP