Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREMIJER O ODLUCI HAŠKOG TRIBUNALA

Vučić ljut zbog Šešelja

Autor: Tanjug | 30.03.2015 - 13:22:00h | Komentara: 8

"Nisam u situaciji da sakrijem ljutnju na vest zbog nemoralne odluke koju su doneli. Narednih dana izjasnićemo se o tome", kazao je Vučić novinarima povodom odluke Tribunala da vrati Šešelja u Hag.

Aleksandar Vučić prisustvovao potpisivanju ugovora

Aleksandar Vučić | Foto: TANJUG /Zoran Žestić

Vlada Srbije će se narednih dana izjasniti povodom zahteva Žalbenog veća da se opozove odluka o puštanju na privremenu slobodu lidera radikala Vojislav Šešelja, poručio je premijer Aleksandar Vučić.ž

- Nisam u situaciji da sakrijem ljutnju na vest zbog nemoralne odluke koju su doneli. Narednih dana izjasnićemo se o tome - kazao je Vučić novinarima u Vladi Srbije.

Vučić je rekao da ne misli da je Šešelj tema, dodavši:
- Kada bih sada izgovorio sve što osećam neko bi pomislio da nisam uspeo da suzdržim bes zbog nemoralnih odluka koje su neki doneli.
Premijer je primetio i da je očigledno da njegov govor povodom obeležavanja godišnjice bombardovanja 24. marta, ispred zgrade Generalštaba, nije naišao na opšte simpatije u svetu.
- Ali ja ne želim da menjam ni svoje srce, ni svoj um ni svoj obraz. Te hoću da upozirim da moj ponos i moj moral kao i stabilnost Srbije nemaju cenu.

Haški tribunal doneo je odluku da Vojislava Šešelja, privremeno puštenog na slobodu, vrati u Ševeningen. Šešelj je tim povodom izjavio za "Alo!" da se dobrovoljno neće predati.

Poslednji komentari
  • Lune Vreme: 30.03.2015 13:54h

    Nehumani uslovi pod kojima su držani u zatočeništvu civcili različitih etničkih grupa, ne retko zajedno sa uhapšenicima - ratnim zarobljenicima, dovodili su često u pitanje njihov opstanak i narušavali fizičko i psihičko zdravlje. Tako je bilo u logorima u tunelu Bradina, Trnopolju, Tomislavgradu, Sarajevu, Konjicu, i Mostaru Sudbina mnogih zatočenika u logorima u Hercegovini, na primer, i do danas je neizvesna. Preko 20.000 Srba, na primer, koji su se nalazili u tim logorima nestalo je i ne zna se šta se sa njima dogodilo. Zatočeni civili su često korišćeni za masovne razmene uhapšenika - ratnih zarobljenika, kojom sprilikom se odstupalo od nekih pravila humanitarnog prava: davani su u razmenu i počinioci veoma teških krivičnih dela, bilo da su predhodno suđeni, bilo da uopšte nisu ni izvođeni pred sud (učesnici u masakru na mostu preko Korane u Karlovcu, počinioci većeg broja ubistava u Vukovaru i sl.).

  • vitez Vreme: 30.03.2015 14:46h

    "Nije im se dopao moj govor" pa nisu tebe pozvali u Hah. Ne pravi više žrtvu od sebe.

  • Milutin Vreme: 30.03.2015 16:50h

    Kada pojedinci izjave da je Americka vlast gora od fasista u srpskim medijima se takmice da to ocrne kao mrznju. Mrze oni sami sebe jer su placeni da pisu kako drugima odgovara. A evo i dokaza za takav komentar. Izivljavaju se sa bolesnim covekom. Svi Srbi koji su oboleli u Hagu su otrovani jer nemaju dokaza da ih osude. A ove sto su oslobodili iz Hrvatske, Bosne i Kosova i Metohije to im je opravdano. Za njih jeste jer oni nisu pravoslavci a sude im katolici. E to je Vasington i njihova fasisticka politika.

  • bube Vreme: 30.03.2015 16:56h

    Pozovi Blera i ne moj mlogo da places.

  • Zeljko Vreme: 30.03.2015 19:11h

    Premijer nikako da shvati da bi Srbija trebala da zaboravi na NATO agresiju , da Srbija treba da prizna Kosovo te da preuzme iskljucivu krivicu da je Srbija jedini i iskljucivi krivac za raspad Jugoslavije. Sve da to Srbija uradi opet bi senesto novo pojavilo i tako do unogled. Premijer nemoze da shvati da su mocnici davno odlucili da im Srbija jednostavno nije potrebna te da se treba rascjepkati u sto sitnije djelove, da je najbolja metoda da se izazovu gradjanski sukobi i da se lije bratoubilacka krv. Premijer nemoze da shvati ili nece da danas igraju samo na kartu koliko imas tenkova , kolike su ti rezerve u zlatu , prirodna dobra ili koji su ti mocni prijatelji. Marljivost , reforme to je stvar koja nepije vode i sve vise sto se trudis dublje tones jer to nekom debelo smeta. Jedno se prica , deklarise a u stvari se drugo radi.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP